diumenge, 5 de març del 2017

Les farmàcies recullen en un dia 20.000 medicaments solidaris per a persones sense recursos

Els principals beneficiaris seran famílies amb nens, persones sense sostre, malalts psíquics i drogodependents 

Foto per : Ricard Cugat
L'oenagé Banc Farmacèutic ha recollit aquest dissabte un terç dels 60.000 medicaments que havien sol·licitat diferents entitats assistencials de tot Espanya, en la desena edició de la Campanya de Medicaments Solidaris que organitza l'entitat. Un total de 450 farmàcies de les quatre capitals catalanes han participat en aquesta acció, en què es busca cobrir les necessitats de medicaments de 120 entitats, entre elles Càritas i la Creu Roja. El valor econòmic dels 20.000 fàrmacs recollits aquest dissabte és de 90.000 euros.

La campanya continuarà fins divendres dia 10 de març i les entitats assistencials podran passar a recollir els medicaments recollits a les farmàcies a partir del 13 de març, amb ells s'espera que puguin atendre les necessitats dels milers de persones sense recursos que acudeixen als seus centres diàriament. En la iniciativa hi participen 930 voluntaris i 750 farmàcies de tot Espanya.

Els beneficiaris d'aquests medicaments solidaris són persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre altres. Segons ha explicat el president de Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, n'hi ha prou que "els farmacèutics hi participin sense ànim de lucre i que els ciutadans hi col·laborin comprant algun dels medicaments que es necessiten".

El Periódico
04/03/2017