diumenge, 7 d’octubre del 2012

L´hospital Josep Trueta amplia l´horari d´atenció als infarts a dotze hores diàries


L'hospital Josep Trueta de Girona ampliarà els horaris de la unitat d'hemodinàmica que, a partir del 15 d'octubre, passarà a realitzar dotze hores diàries. L'objectiu de la mesura és millorar l'accessibilitat a l'angioplàstia primària, tenint en compte que el 40% dels 6.500 infarts es produeixen cada anys a Catalunya requereixen aquesta intervenció. Els hospitals Joan XXIII de Tarragona i Arnau de Vilanova de Lleida també optaran per aquesta mesura. 

Fins ara, dels 10 centres del programa d'atenció ràpida "Codi Infart" cinc tenien un horari de 24 hores i altres cinc de vuit hores durant els dies laborables. El temps òptim d'atenció entre el primer contacte mèdic i la repermeabilització de l'artèria és de 120 minuts, i es preveu que amb aquesta ampliació horària s'augmenti el nombre de pacients als quals es practia reperfusió amb angioplàstia primària, i que aquests siguin atesos en menys temps. 

Durant el 2010 i 2011 s'ha activat 5.778 vegades el "Codi Infart" i d'aquests un 30% han sigut diagnosticats en primera instància pel Sistema d'Emergències Mèdiques.

Europa Press
06/10/2012
Girona