dimarts, 29 d’abril del 2014

Les dietes miracle embruten els filtres del nostre cos

Moltes persones relacionen el concepte de dieta amb un canvi d'hàbits alimentàris, els quals són molt diferents als que estem acostumats i això comporta que de vegades pugui resultar "dur" i s'acabi tirant la tovallola. Així ho explica Albert Sánchez, químic - nutricionista de Vitamsana amb més de deu anys d'experiència en el camp de la nutrició, que insisteix que les dietes no necessàriament impliquen un canvi brusc en l'alimentació, i afegeix que a banda d'aprimar, també serveixen per aconseguir el benestar i la salut a curt, mig, i llarg termini.

Sánchez explica que "no som conscients dels beneficis que ens aporta saber menjar de manera correcta" i afegeix que "tenir un bon sistema digestiu és tenir una bona qualitat de sang. I hem de pensar que la sang va a parar a totes les parts del cos, fent arribar els seus nutrients de manera adequada". Per donar les pautes adequades a seguir, les quals l'expert determina en una primera visita, cal tenir en compte l'estat físic del pacient, el medi on viu i el seu estat mental i emocional. A partir d'aquí es treballa en conjunt, per tal que la persona pugui assolir el seu objectiu de manera amable, ja que si no és així, ràpidament es recuperaran els hàbits antics. "Hi ha tres punts essencials: saber nodrir-se, saber netejar filtres (fetge, ronyons, pulmons i pell) i saber oxigenar-se", concreta l'especialista.

Vitamsana ofereix els seus serveis de dilluns a dissabte al centre Gawa de Girona, al carrer de la Salle núm 16 al 3r pis. En les consultes es tracten tant persones sanes que volen millorar la seva salut, com persones amb patologies de tota mena, com fibromiàlgies, càncers, hèrnies o depressions. Tot i això, la major part dels casos tenen un punt inicial en comú: el seu sistema digestiu està desequilibrat.

Albert Sánchez relaciona el comportament humà en relació a les dietes mitjançant el concepte "La Visió de l'Àguila". Segons explica, les àguiles són capaces de tenir una visió àmplia per copsar-ho tot però quan els interessa un objectiu en concret, centren la vista en un punt. Els humans, en canvi, tendim a actuar amb la "visió petita". Segons l'expert associem conceptes amb aliments: la Vitamina C a la taronja, el calci a la llet... Però no tenim en compte que aquests aliments porten molts altres nutrients i poden provocar altres efectes sobre el cos. Per això, "ampliar la visió i entendre l'efecte global i concret dels aliments i el seu efecte en el nostre cos ens ajudarà a tenir la salut buscada", explica.

Per tal d'obtenir uns bons resultats és important adaptar la dieta a les necessitats de cada persona, sense forçar l'organisme amb "dietes miracle" per obtenir uns resultats ràpids ja que, segons Sánchez, "els filtres del nostre cos s'aniran embrutant, comportant, amb el temps, un desequilibri".

En les dietes que es preparen per a esportistes, Albert Sánchez explica que les porcions i combinacions varien segons la persona i l'esport que practica, però assegura bons resultats com ja han experimentat persones que fan triatlons, maratons o ironmans perquè "obtenen una energia més constant, una recuperació més ràpida, tenen menys lesions i una sensació que el cos respon a cada moment".

A banda dels tractaments, Vitamsana ofereix cursos i tallers relacionats amb la nutrició i una correcta alimentació. El proper dissabte 26 d'abril s'ha programat el taller "Esmorzars naturals" dedicat a aprendre com fer esmorzars energètics i naturals per tal de començar el dia amb energia i així complir amb el refrany "esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un pobre".

Pel que fa als cursos de cuina, Sánchez explica que "tenen molt d'èxit perquè és una manera pràctica d'entendre els coneixements teòrics sobre la influència de tots els aliments" i explica que "la finalitat és obtenir una sèrie de coneixements que un cop practicats ja els podran utilitzar en el seu dia a dia".

S'ofereixen diferents cursos: de nutrició, cuina natural, postres naturals... El proper curs de cuina és de nutrició i cuina natural i tindrà una durada de 18 hores repartides en sis classes de tres hores. Es realitzaran entre el 29 d'abril i el 14 de juny, al matí de 10 a 13h dimarts o dissabte, o a la tarda de 19 a 22 h els dijous. Es poden consultar dies i hores a la pàgina web http://www.vitamsana.com.

Redacció
24/04/14