dimarts, 21 d’abril del 2015

"Cap nen sense bigoti", lema d'una nova campanya solidària per recollir llet

Les entregues es podran fer del 20 al 24 d'abril a la xarxa d'oficines de La Caixa -- Des d'aquest dimecres es pot col·laborar amb donatius econòmics  


'Cap nen sense bigoti' és el lema de la nova campanya del Banc dels Aliments i l'Obra Social de La Caixa per recollir llet per a famílies en risc d'exclusió social.

La campanya, presentada aquest dimecres en roda de premsa, s'inicia amb la donació econòmica equivalent a 100.000 litres de llet per part de La Caixa, que s'anirà entregant segons les necessitats dels bancs.

La recollida, pionera per la demanda d'un sol aliment --llet líquida--, s'efectuarà entre el 20 i el 24 d'abril a la xarxa d'oficines de La Caixa, les llars de jubilats de l'Obra Social, el Palau Macaya, el CosmoCaixa i els CaixaForum de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

Però des d'avui fins al 20 de juny es poden fer donatius a la pàgina Microdonatius de La Caixa o enviant un SMS amb la paraula 'LLET' o 'LECHE' al 28024. Més informació a la seva pàgina web.

El president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga, ha recordat que dels 3.070.000 litres de llet que es van repartir l'any passat, prop de 600.000 litres els va haver de comprar el Banc dels Aliments per cobrir les necessitats de les famílies.

Així mateix, ha apuntat que la campanya ha de ser un "èxit" perquè "les persones que ho necessitin puguin tenir una cosa tan bàsica com un got de llet".

La llet és un dels aliments més demanats per les entitats socials, però tot i així no es pot cobrir la demanda de 13 milions de litres que seria necessària per garantir el consum mínim de llet per consumidor i setmana.

De les 252.000 persones ateses pels bancs d'aliments catalans, 50.000 són menors d'entre 1 i 12 anys, als quals va dirigida principalment la campanya.

Arruga assegura que la xifra de persones ateses, derivades des d'ajuntaments i serveis socials, encara que "puja poc" segueix sense baixar.

El director general de la Fundació Bancària 'la Caixa', Jaume Giró, ha destacat la importància de la llet en la dieta, sobretot dels menors, per la seva aportació de proteïnes, calories i nutrients.

L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) assenyala que un got de llet aporta el 21% de les proteïnes i el 8% de calories i nutrients que necessita diàriament un menor de 5 anys.

Giró ha recordat que la llet és un aliment del qual el Banc dels Aliments "es queda curt", i això explica la necessitat de la campanya.

15/04/2015