dissabte, 22 de febrer del 2014

Un gest necessari

Sant Joan de Déu promou una campanya de la mà de Xavi i La Caixa per finançar les obres del nou hospital de dia per a nens

L’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues és un referent en el tractament de malalties cròniques en l’àmbit pediàtric. Cada dia hi arriben més pacients de tot Espanya i això ha provocat que el centre de dia actual s’hagi quedat petit. Fa mesos va posar en marxa una campanya per recaptar fons per poder ampliar les noves instal·lacions amb un cost d’un milió d’euros. Ja ha recaptat 100.000 euros i ha començat les obres que espera acabar a finals d’any.

“El nou centre ens permetrà fer unes 10.000 sessions de tractament a l’any davant les 6.000 actuals i oferir una millor qualitat als nens, que passen moltes hores en aquest servei”, va explicar ahir el gerent de l’hospital Sant Joan de Déu, Manuel del Castillo. El nou edifici ocuparà una superfície de 850 m2 i doblarà la capacitat del centre de dia actual, ja que passarà de 12 llits a 23. 

El president de La Caixa, Isidre Fainé, i el jugador del FC Barcelona i ambaixador de la seva obra social, Xavi Hernández, van protagonitzar ahir la posada d’una primera pedra simbòlica del nou hospital. L’entitat financera i el jugador de futbol amb la seva dona Nuria Cunillera han aportat gairebé la totalitat dels primers 100.000 euros per al projecte, que també ha rebut el suport de diferents artistes, entre els quals Antonio Orozco. Xavi es va mostrar il·lusionat per participar en la iniciativa “ja que contribueix a ajudar els més necessitats”. Ell i la seva dona han donat els diners que van rebre com a regal de casament. La Caixa ha aportat una quantitat similar.

Raúl Montilla
21/01/14