dijous, 10 de novembre del 2011

Acrediten la Unitat de Medicina Nuclear del Trueta amb una certificació de qualitat a nivell europeu


És el primer centre públic de tot l’estat en rebre aquest reconeixement 


El Committee for Acreditation of Nuclear Medicine Departments (CANMD) de la Section of Nuclear Medicine of the European Union of Medical Specialists (UEMS) and European Board of Nuclear Medicine (EBNM) ha concedit la European Acreditation of the Nuclear Medicine Department a la  Unitat de Medicina Nuclear del Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), Hospital Dr. Josep Trueta, de Girona. Aquesta és la primera vegada que aquesta certificació s’atorga a una Unitat de Medicina Nuclear de la xarxa sanitària pública, ja que els serveis acreditats fins ara pertanyen a institucions privades, de manera que és la primera distinció d’aquest tipus a un centre públic de tot l’estat espanyol.

Al congrés europeu de Medicina Nuclear de la EANM  (European Association of Nuclear Medicine), que s’ha celebrat aquest octubre a Birmingham, el President del CANMD va lliurar la corresponent certificació al Dr. Pere Galofré i Mora, fa poc jubilat del càrrec de Responsable Mèdic de la Unitat, que la va rebre en representació de tots els membres que la integren.

Aposta qualitativa

Dins la seva aposta per a la millora contínua de la Unitat de Medicina Nuclear, aquesta acreditació s’afegeix al Programa de Garantia de Qualitat, en vigor des de l’inici de la seva activitat el 2003, i a la certificació ISO 9001 de la que ja en disposa des de 2007.

La Unió Europea de Metges Especialistes (UEMS) és, des de fa més de 50 anys, l'organització representativa dels metges especialistes en la Unió Europea i països associats. Defineix els principis bàsics en l'àmbit de la formació d'especialistes mèdics europeus per obtenir un nivell comparativament elevat de coneixement  que permeti la lliure circulació d'especialistes entre els països membres. Vetlla, a través de Seccions per a cada especialitat, per la coordinació i harmonització de la formació especialitzada i l’establiment dels criteris per al reconeixement d'especialistes mèdics.  També ho fa amb les unitats funcionals (serveis, unitats, gabinets…) que treballen en el camp de cada especialitat.  

Per la seva banda, el European Board of Nuclear Medicine (EBNM), creat el 1993, malda per garantir els més alts estàndards en el camp de la medicina nuclear. El 2003, la Secció de la UEMS i el European Board of Nuclear Medicine es van fusionar (UEMS / EBNM) amb la finalitat d'unificar i facilitar les activitats. Actualment s’ocupa a tota Europa de l’organització i supervisió de programes educatius de la especialitat, de la formació continuada i de les acreditacions tan d’especialistes com dels centres de formació i dels departaments assistencials.

Gabinet de Comunicació ICS Girona
7 de novembre de 2011 
Text oficial: aquí