dimarts, 3 de desembre del 2013

L'Església d'Irlanda consagra a la primera dona bisbe

La reverenda Pat Storey, de 53 anys, va ser consagrada el dissabte com a primera dona bisbe de l'Església d'Irlanda. Es converteix així en la primera dona que accedeix al bisbat a la comunitat anglicana a les Illes Britàniques. Les esglésies de Gal·les i d'Escòcia tenen poder per fer-ho també, però, encara no ho han fet, tot i que s'espera que els anglicans gal·lesos votin sobre aquest afer el setembre vinent. L'Església d'Anglaterra va arribar fa uns dies a un principi d'acord que pot quedar segellat de forma definitiva al llarg de l' any que ve i pot permetre que el 2014 es vegi a la seva primera bisbe.

Criada a Belfast, la bisbe Storey està casada amb el reverend Earl Storey, amb el qual ha tingut dos fills ja adults, Carlolyn de 25 anys, i Luke de 22. Pat Storey, que va treballar com a recepcionista a la consulta d'un metge i després en l'organització dietètica Weight Watchers, va començar la seva formació religiosa quan ja estava ben entrada en la trentena. Va ser ordenada diaca el 1997 i sacerdot l'any següent, servint successivament en Ballymena, Glenavy i com a rector de la capella de Sant Agustí a Derry/Londonderry des de 2004 fins al seu nomenament episcopal el setembre passat.

A la cerimònia de consagració, celebrada a la catedral de Dublín, van assistir representants del president d'Irlanda, del primer ministre i de nombroses confessions religioses, inclosa l'Església catòlica, els presbiterians, els metodistes, els luterans i el Centre Cultural Islàmic de Dublín.

Walter Oppenheimer
02/12/13