dissabte, 25 de gener del 2014

El Trueta quintuplica en dos dies les donacions de sang gràcies a la Marató 2.0

L'hospital Trueta va rebre aquest passat cap de setmana cinc vegades més donants de sang dels que rep habitualment. La "culpa" d'aquest augment de l'afluència la té la Marató de Sang 2.0 celebrada de forma simultània arreu de Catalunya i que encara seguirà vigent fins el proper divendres. En dos dies aquesta campanya ha deixat 145 donants a Girona i el Banc de Sang preveu que al llarg de la setmana l'afluència de gent serà el doble que l'habitual.

El director del Banc a la demarcació, Joan Profitós, va mostrar-se satisfet per la col·laboració ciutadana, que va reconèixer superior a la que hi va haver per la Marató de la ciutat de Girona del passat 30 de novembre. "Tot i això, aquella Marató ens va permetre aguantar durant totes les festes i arribar fins ara sense haver de patir per les reserves", va afegir.

Profitós va explicar que el nombre de donacions a Girona va ser molt més elevat tenint en compte que el dissabte el Trueta només va obrir pel matí i el diumenge tot el dia.

En aquesta línia, Profitós va augurar una afluència més elevada de l'habitual almenys fins que acabi la campanya a finals d'aquesta setmana. "Confio en què en aquest període de temps com a mínim doblarem el nombre de donants, arribant a una xifra aproximada de 400 persones", va assenyalar Profitós. El director del Banc també va destacar el paper clau que han jugat les xarxes socials per difondre la campanya "amb milers i milers de twits" que han contribuït a la mobilització.

La campanya segueix
A nivell de Catalunya, els dos primers dies de la Marató de Donants de Sang 2.0 es van saldar amb 3.088 donacions. La Fundació Antoni Tàpies va ser l'espai que va concentrar més donants, amb un total de 1.163 donacions. Tots els grans hospitals de Catalunya que participaven en la campanya també han notat un increment substancial de les donacions.

L'Hospital Clínic, amb 424 donacions, seguit de l'Hospital de Sant Pau, amb 311, són els que més persones han acollit.

La Marató continua fins divendres de la setmana vinent als principals hospitals de Catalunya. L'objectiu és aconseguir 5.000 donacions i poder recuperar així les reserves, en un punt baix a causa de les vacances de Nadal i també de l'epidèmia de grip.

El Banc de Sang va recordar que tothom pot anar a donar sang tot i que no hagi reservat hora. Els ambaixadors 2.0 segueixen animant la donació i els donants comparteixen imatges i experiències via Twitter (@donarsang) i del web facebook.com/donarsang.

F. Benejam
22/01/14
Diari de Girona