dimarts, 10 d’abril del 2012

El cardenal Sistach demana respecte pels homosexuals

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, es va desmarcar ahir completament de les greus crítiques en contra dels homosexuals que en la missa de Divendres Sant va fer el seu col·lega d'Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, en una missa emesa en directe per Televisió Espanyola.

El cardenal de Barcelona, en una entrevista ahir a Catalunya Informació, va puntualitzar que els homosexuals “són persones com les altres i mereixen tota la dignitat i el respecte”, i va insistir que l'Església catòlica ha d'obrir-se a “totes les persones amb sentiment religiós”. Així es desvinculava de Reig Pla, que va vincular l'homosexualitat amb la prostitució i va dir que tant aquesta opció sexual com l'avortament “porten la malícia del pecat”.

Les paraules del bisbe d'Alcalá, un ultraconservador que, entre altres, és autor d'una guia per “curar l'homosexualitat” o que, per exemple, l'any 2009 va fer una missa pels “caiguts” a la localitat de Paracuellos del Jarama, amb la bandera preconstitucional a l'altar, ha aixecat moltes crítiques.

Ahir la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals va exigir a RTVE la retirada immediata del vídeo en què es reprodueix la missa en la qual Reig Pla, segons ells, “va fomentar l'homofòbia i el masclisme i va incitar al menyspreu i a l'odi contra les persones homosexuals i les dones”. Van criticar que una cadena pública emeti continguts d'una religió sistemàticament.

LA FRASE

Els homosexuals són persones com les altres i mereixen tota la dignitat i el respecte
Lluís Martínez Sistach
CARDENAL DE BARCELONA

Font: El Punt Avui
09/04/2012