dimecres, 11 de gener del 2012

'La crisis' segons Albert Einstein



"No pretenguem que les coses canviïn, si seguim fent el mateix. La crisi és la millor benedicció que pot succeir-li a persones i països, perquè la crisi porta progressos.

La creativitat neix de l'angoixa, com el dia neix de la nit fosca. És en la crisi que neix la inventiva, els descobriments i les grans estratègies. Qui supera la crisi se supera a si mateix sense quedar 'superat'.

Qui atribuïx a la crisi els seus fracassos i les seves penúries, violenta el seu propi talent i respecta més als problemes que a les solucions. La veritable crisi és la crisi de la incompetència.

El problema de les persones i els països és la mandra per a trobar sortides i solucions. Sense crisi no hi ha desafiaments, sense desafiaments la vida és una rutina, una lenta agonia. Sense crisi no hi ha mèrits. És en la crisi on aflora el millor de cadascun, perquè sense crisi tot vent és carícia.

Parlar de crisi és promoure-la, i callar en la crisi és exaltar el conformisme. En comptes d'això, treballem dur. Acabem d'una vegada amb l'única crisi amenaçadora, que és la tragèdia de no voler lluitar per superar-la."
Albert Einstein