dijous, 5 de març del 2015

Dia de la Dona Treballadora, 8 de Març

LA DONA JOVE: més dificultat per a independitzar-se, realitzar-se laboralment, conciliar la vida laboral i un projecte familiar.
LA DONA IMMIGRANT: sense papers, precarietat laboral, trencament familiar...
LA DONA HIPERSEXUALITZADA: violència, malalties, pèrdua de la dignitat, el cos com a producte de consum.
LA DONA GRAN: sense dreta al descans merescut, sent el motor i eix de la casa.
LA DONA I LA CURA: a casa: malalts, gent gran... i al treball es feminitzen determinats treballs marcats per un rol determinat.
LA DONA I LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE: agressions a la llar: insults, pallisses..., dependència emocional i econòmica.

Il.lustració d'Èlia Fernández
Aquest dia, reafirmem el nostre compromís vers les polítiques d’igualtat entre homes i dones, davant d’una situació social, política i econòmica de clar retrocés en el model democràtic de relacions laborals i de drets socials.

Un nou 8 de març marcat per la crisis econòmica, les polítiques d’austeritat i el fort retrocés legislatiu i ideològic, contrari a l’avanç social en igualtat i diversitat, imposat per la reforma laboral, la reforma educativa i l’atac frontal als drets en la matèria de salut sexual i reproductiva, d’un govern, per al qual indiscutiblement la igualtat de gènere no és una prioritat.

Denunciem el fort impacte de gènere en les retallades pressupostàries en serveis públics que tenen efectes directes en l’augment del treball de tractes adjudicats a les dones, en l’increment del no treball, la imposició de la segregació educativa, la supressió de l’educació en igualtat, entre altres, tot el que suposa el desmantellament de l'incipient Estat de benestar i el retrocés en les conquistes i drets aconseguits.

Malgrat tot, el despertar de la dona no s’atura.NOSALTRES, DONES OBRERES I CRISTIANES amb coherència amb Jesús de Natzaret vers a la dona, defensem: l’equitat entre els éssers humans i la dignitat com filles i fills de Déu per sobre del capital i del patriarcal.

I ESPEREM I CONSTRUÏM EL FUTUR AMB FE I ESPERANÇATREBALLANT I LLUITANT PER A QUE:
  • Arribi el dia que no haguem d’adaptar-nos a estereotips, sinó que siguem totes lliures per a expressar-nos tal com som.
  • Arribi el dia que els beneficis de la vida humana i del treball siguin justament repartits.
  • Arribi un temps de pau, on la violència desaparegui i homes i dones ens puguem estimar, ser estimats i estimades.
  • Arribi un dia que l’Església sigui veritable Assemblea del Poble de Déu i no hi hagi cap tipus de discriminació, on es puguin expressar els carismes, decidir responsabilitats, on la comunió sigui llavor de la transformació de la societat.

ARRIBARÀ UN DIA QUE VIUREM EN UN MÓN ON REGNI LA JUSTÍCIA, LA LLIBERTAT I LA FRATERNITAT


MOVIMENTS I COL·LECTIUS OBRERS CRISTIANS DE CATALUNYA I BALEARS: ACO, GOAC, JOC I MIJAC, CAPELLANS OBRERS, RELIGIOSES/OS EN BARRIS OBRERS I POPULARS I DELEGACIONS DE PASTORAL OBRERA DE LES DIÒCESIS DE CATALUNYA 
Març de 2015