dijous, 24 d’octubre del 2013

Ruiz admet que la crisi té efectes en la salut

L'alimentació infantil serà una de les prioritats del nou observatori de la crisi
La relació entre la crisi i les retallades de prestacions socials, amb un més que probable increment de problemes de salut com ara les addiccions, la malnutrició infantil o l'obesitat, serà objecte d'un seguiment especial per part del Departament de Salut, que té previst crear un observatori específic. Ho va anunciar ahir el conseller de Salut, Boi Ruiz, que va reconèixer que a Catalunya ja es veuen alguns signes d'alerta, per exemple, en el cas dels suïcidis.

Malnutrició infantil
Pel que fa a la malnutrició infantil, el conseller va assegurar que han alertat la xarxa de pediatres perquè comuniquin qualsevol indicador que es consideri preocupant.
Tot i que no hi ha dades contundents que indiquin un increment del nombre de suïcidis, Ruiz va admetre que en persones joves aquesta ja és la primera causa de mort, davant dels accidents de trànsit. El conseller es va comprometre a activar al llarg del 2014 el “codi suïcidi”, una extensió a tot el territori del pla pilot que coordina l'hospital Parc Taulí a la zona de Sabadell i que ha aconseguit reduir els intents de suïcidi. El conseller va fer aquestes declaracions en la seva compareixença al Parlament sobre l'atenció sanitària.

8.500 pacients més esperen una operació
El nombre de pacients pendents d'una de les 14 operacions monitorades pel Catsalut va augmentar en els sis mesos del 2013 fins a arribar a 79.376 persones, 8.576 més que el desembre del 2012. El temps mitjà d'espera ha disminuït lleugerament i és de quatre mesos i mig.
D'altra banda, la conselleria de Salut dissenyarà un pla de cirurgia cardíaca per evitar l'acumulació de pacients que fa mesos que esperen una intervenció, com va passar aquest estiu i que obliga a activar plans de xoc.

M. Ciércoles
18/10/13
El Punt Avui