dimarts, 28 de maig del 2013

Itinerari adaptat perquè un nen invident vagi sol a l'escola

L'Ajuntament d'Olot, a petició de Mifas, refà el paviment malmès i treu els entrebancs entre casa seva i el centre
És una de les actuacions del pla d'eliminació de barreres arquitectòniques

Un dels guals construïts amb membres de Mifas al pas de vianants al qual dóna accés. Foto: J.C.
Els poders públics han de jugar sempre a favor de les persones. A Olot, ho han fet per les persones amb problemes de mobilitat. A petició de Mifas, l'Ajuntament ha adaptat l'itinerari entre la casa d'un nen invident de 7 anys i la seva escola perquè aquest hi pugui anar- sol després d'un procés d'aprenentatge que, amb els treballs que s'han realitzat, ho farà possible.

El recorregut és entre l'avinguda de Mèxic, on viu amb la família, i l'escola Petit Plançó. La brigada municipal hi ha millorat el paviment, ha eliminat els punts on no hi havia guals a les voreres i els altres obstacles. També ha retirat les arrels i altres entrebancs a la zona de pas del parc de les Móres.

Tot plegat forma part d'un ambiciós programa d'eliminació de barreres arquitectòniques pactat amb Mifas i que ha suposat la inversió de 215.000 euros des del juny de 2011 i fins ara, i que arribarà als 300.000 euros a final d'aquest any. I té previst invertir-ne 75.000 el 2014 i el 2015. Les actuacions s'han dut a terme a les voreres de la majoria de barris de la ciutat. El criteri seguit ha estat que les persones amb problemes de mobilitat puguin accedir de forma autònoma als serveis bàsics.

Alguns d'aquests treballs s'han fet coincidir amb els que la brigada municipal està duent a terme per preparar les zones beneficiades pel pla anual de pavimentació de carrers, dotat aquest any amb un total de 75.000 euros. Es tracta de refer les zones més degradades de les vies per facilitar-hi els treballs.


Jordi Casas
24/05/13