dilluns, 12 d’agost del 2013

“Com augmentar la tolerància a la frustració”

Per escoltar el programa clicar al triangle:
En primer lloc s’ha de prendre consciència del propi estat emocional. A través de situacions simulades, reconèixer que estic davant d’una frustració. Això significa analitzar els pensaments, ser conscient quan passa alguna cosa que molesta, quan les coses no surten com desitges. No es tracta de fer persones frustrades ni contentes davant de qualsevol situació, no s’ha de confondre frustració amb sadomasoquisme, sinó de buscar un difícil equilibri davant la inevitabilitat de la frustració. Pot ser tan negativa una infància sense frustracions com una infància amb excessives frustracions.

En la recerca d’un equilibri, convé reconèixer que no poder anar a jugar una tarda amb els amics és molt diferent de no poder-hi jugar durant un mes. L’equilibri és l’òptim per facilitar el pas del principi de plaer al principi de realitat”.

Aforismes
MARTIN STORTONI “Cal saber tolerar una derrota, per després guanyar la batalla”.
LUCÍA ETXEBARRÍA “Si existeix alguna possibilitat d’aconseguir alguna cosa semblant a la felicitat, consisteix a aprendre a tolerar la frustració”.
JESÚS CUADRA “Una persona amb baixa tolerància a la frustració en té prou amb una situació mínima per espantar-se, enfadar-se o entristir-se”
RAFAEL BIZQUERRA “La inevitabilitat d’experimentar frustració fa que haguem d’aprendre a tolerar-la”

Bibliografia
RAFAEL BIZQUERRA “Tolerancia a la frustración: aplicaciones prácticas”.

Gaspar Hernàndez