dissabte, 9 de març del 2013

Un de cada tres joves que consumeixen drogues creu que no el perjudica

El 28% afirma que li ha portat problemes econòmics, i el 20%, familiars

Un 34% dels joves consumidors habituals de drogues assenyalen que no els ha causat cap perjudici, seguit d'un 28,1% que assegura que li ha portat problemes econòmics i un 19,7% que esmenta conflictes familiars.

Són conclusions de la investigació 'Mateixes drogues, diferents riscos. Un assaig de tipologia de joves consumidors', portada a terme per la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues i l'Obra Social Cajamadrid, que s'ha presentat aquest divendres.

L'informe també destaca que la combinació de l'abandonament precoç dels estudis i estar en situació de desocupació agreugen els riscos dels consums de drogues juvenils com el cànnabis i les amfetamines.

L'estudi, que analitza els perfils de consumidors de droga habituals en funció de les seves actituds i el risc que estan disposats a assumir, ha estat efectuat entre 750 persones d'entre 18 i 25 anys captades en zones seleccionades de Madrid, València i Bilbao.

Els sociòlegs van establir que un consumidor habitual de drogues seria aquell que reunís dues de tres condicions. D'aquesta manera, s'havien d'haver emborratxat almenys dues vegades l'últim mes; consumit cànnabis l'última setmana, o cocaïna o èxtasi o al·lucinògens o amfetamines l'últim mes.

L'estudi recull que el 55,6% es va emborratxar almenys dues vegades l'últim mes i va consumir cànnabis l'última setmana. A més, el 10,3% es va emborratxar almenys dues vegades l'últim mes, i va consumir èxtasi, amfetamines, al·lucinògens o cocaïna l'últim mes. Així mateix, el 24,9% es va emborratxar almenys dues vegades l'últim mes, va consumir cànnabis l'última setmana, i cocaïna o èxtasi, amfetamines o al·lucinògens l'últim mes.

Els resultats de l'informe revelen que el 92% dels que es van emborratxar l'últim mes també van consumir cànnabis, que el 43% havien ingerit èxtasi, al·lucinògens o amfetamines, i que el 32% també havien consumit cocaïna.

Europa Press
08/03/13
El Periódico.cat