dilluns, 22 de juliol del 2013

Recullen prop de 60.000 kg d'aliments al litoral gironí

El Banc dels Aliments de Girona organitzava aquest divendres i dissabte una recollida a setze poblacions de la Costa Brava

L'organització confia que ha triplicat els donatius de l'any passat


El Banc dels Aliments de les comarques de Girona calcula que entre aquest divendres i dissabte es poden haver recollit prop de 60.000 kg d'aliments entre els setze municipis que participaven en el recapte de la costa. A l'hora de tancar aquesta edició –tot i que encara no s'havia fet el recompte exacte de les quantitats recollides– el president del Banc dels Aliments de la demarcació, Frederic Gómez, confiava que es podria triplicar la quantitat d'aliments recollida l'any passat, la primera edició d'estiu del recapte i que va ser de 20.000 kg d'aliments.

Prop de tres-cents voluntaris repartits en uns quaranta-cinc establiments comercials han participat en la recollida d'aquests dos dies als municipis de Llançà, Cadaqués, Roses, l'Escala, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Torroella de Montgrí-l'Estartit, Pals, Begur, Palafrugell, Calonge, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes i Figueres (a Palamós, la recollida es farà els dies 2 i 3 d'agost).

La iniciativa gironina de recollir aliments a l'estiu és pionera a Catalunya i s'ha organitzat amb l'objectiu d'aprofitar que hi ha més presència de turistes per continuar les campanyes de recollida de menjar. A cada establiment hi havia un cartell de la campanya en sis idiomes –català, castellà, anglès, francès, alemany i rus. Els aliments es repartiran a les entitats i centres de distribució més propers dels punts de recollida. “Les 128 entitats de la demarcació sempre van curts i tenen més demanda del que poden donar” explica Gómez.

La Frase
Les 128 entitats de la demarcació sempre van curts i tenen més demanda del que poden donar Frederic Gómez
PDT BANC DELS ALIMENTS GIRONINS


Esteve Carrera
21/07/13