dijous, 1 de desembre de 2016

L'Espai Gironès impulsa amb 18 entitats una campanya per incentivar el voluntariat

Els participants podran escollir entre una seixantena d´activitats solidàries per destinar el seu temps a ajudar als altres 

Pau Jordà, Isona Passola, Maria Solés, Cristina Plana i Roger Berruezo
"L'Espai del Temps. Aquest Nadal dóna temps als que més ho necessitin!" Aquest és el lema de la nova campanya solidària que l´Espai Gironès durà a terme de l'1 de desembre al 5 de gener amb l'objectiu d´estimular l´altruisme i incentivar el voluntariat. Es farà en col·laboració amb divuit entitats i ONG´s de les comarques gironines: Les Vetes i Nostra Llar de Salt; Mas Moner de Llagostera; el Centre Geriàtric Maria Gay de Girona; el Casal dels Infants de Salt; el Centre Educatiu de Montilivi de Girona; la Plataforma Educativa de Salt; la Fundació Catalunya La Pedrera; Càritas Girona; la Fundació Privada Banc dels Aliments ; Terra Viva d´Olot; APAPE del Pla de l'Estany; APNAE; Fundació Mona de Riudellots de la Selva; l'Associació de Naturalistes de Girona; i l´Associació la Sorellona. També hi col·labora l'Ajuntament de Salt, la Federació Catalana de Voluntariat Social i la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya. La intenció és sumar el màxim nombre de minuts de donació de temps per part de les persones que hi participin.

En aquesta ocasió la campanya compta amb quatre padrins: la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola; l'actor, cantant i model Roger Berruezo; la cantant i actriu Elena Gadel; i l´humorista i imitador Pep Plaza.

A la planta baixa del Centre Comercial s'habilitarà una zona per informar a tots els que s´hi acostin dels detalls de la iniciativa i de com ho poden fer per col·laborar-hi. En total s'han programat una seixantena d'activitats relacionades amb projectes solidaris de les comarques gironines que aborden problemàtiques socials en l'àmbit de la vellesa, els infants i el medi ambient i en els que es podrà col·laborar. Les persones que hi participin hauran d'escollir el projecte o projectes que prefereixin i dir quant temps hi volen dedicar, amb un mínim de seixanta minuts.

Avui han presentat la campanya el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà; la responsable de màrqueting de l'Espai Gironès, Cristina Plana; la coordinadora de la Federació de Voluntariat de Catalunya a Girona, Maria Solés; la productora, guionista i directora de cinema, Isona Passola i l´actor, cantant i model, Roger Berruezo.

Una seixantena d'activitats solidàries
La campanya preveu que es dugin a terme activitats dins i fora de l'Espai Gironès. Es podrà visitar les residències d'avis Maria Gay de Girona, Les Vetes i Nostra Llar de Salt, Mas Moner de Llagostera i ajudar a les diferents activitats que s´hi duen a terme; també es podrà col·laborar amb els tallers manuals amb persones grans en fase inicial de malalties neurodegeneratives o amb els programes d'acompanyament educatiu de la Fundació Catalunya la Pedrera. Altres opcions són: participar en la millora de l'espai infantil de la Fundació Mona de Riudellots de la Selva; passejar gossos de les protectores d´animals del Pla de l'Estany i Terra Viva d´Olot; restaurar un ecosistema per amfibis a la Vall de Sant Daniel de Girona; netejar el Parc de les aigües braves de la Pilastra amb pesca elèctrica; col·laborar en la distribució d´aliments recollits al gran recapte del Banc dels Aliments; plantar arbustos al Parc dels Aiguamolls de l'Empordà; i ajudar en l´organització d´un sopar la Nit de Nadal per a 20 persones sense recursos a la Sala d'Exposicions del Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt. Els voluntaris de l´Espai del Temps s´encarregaran de servir el sopar a les 20:30h.

Per altra banda, a les instal·lacions del Centre Comercial s'elaboraran postals de Nadal per part dels nens que després s'enviaran a diferents entitats que col·laboren amb la campanya. I també s'embolicaran joguines i roba que el Rei Baltasar entregarà el 4 de gener als nens del Casal dels Infants de Salt i als nois i noies ingressats al Centre de Montilivi de Girona.

Conferències, documentals i espectacles sobre la solidaritat i la cooperació
Durant la campanya L'Espai del Temps s'han previst a l'Espai Gironès diferent activitats per tal de conscienciar sobre la importància del voluntariat. Així, els divendres 2 i 16 de desembre, a les 18h, la coordinadora de la Federació de Voluntariat de Catalunya a Girona, Maria Solés, pronunciarà la conferència "Què és ser voluntari i donar el teu temps als demés". A més, durant tot el mes de desembre les diferents entitats i ONG´s que participen a la iniciativa duran a terme xerrades per explicar la seva feina.

També, i en col·laboració amb Odeon Multicines Girona i DocsBarcelona, es projectaran dos documentals relacionats amb el món de la cooperació i l´ajuda a les persones necessitades: "5 Days to Dance" (el dissabte 10 de desembre a les 12h) i "Aproved for Adoption" (el dissabte 17 de desembre a les 12h). L'entrada serà gratuïta.

A més, els dissabtes 3, 10 i 17 de desembre i els divendres 23 i 30 de desembre , a les 18h, s´han programat diversos espectacles infantils a càrrec de la companyia teatral La Minúscula sobre la solidaritat i la cooperació per fer reflexionar als més petits.

El desenvolupament de la campanya es podrà seguir a través de les xarxes socials de l'Espai Gironès i del web: www.espaigirones.com i s'hi podrà participar explicant l'experiència com a voluntari amb l'etiqueta #jodonoelmeutemps

La sisena campanya solidària
Amb aquesta campanya de Nadal L'Espai Gironès vol conscienciar de la importància de destinar temps a ajudar a les persones que ho necessiten. Les anteriors campanyes que va dur a terme el Centre Comercial es van destinar a la lluita contra la pobresa i a combatre l´exclusió social; a recollir menjar per al Banc dels Aliments; i a recollir fons per a Càritas. També es va portar a terme una campanya solidària de suport a Unicef.

Redacció DdG
30/11/2016