dimecres, 16 de maig del 2012

Òmnium Gironès i Càritas Diocesana signen un conveni de col·laboració

El dijous 10 de maig es va presentar a la seu d'Òmnium Gironès el conveni signat entre Càritas Diocesana i Òmnium Cultural amb l'objectiu de treballar per la cohesió social a Catalunya, per dotar d'eines a les persones no nascudes i nascudes al territori català, per fomentar la relació social entre les mateixes i per ajudar a donar noves oportunitats a les persones amb menys recursos. A la roda de premsa hi van intervingut Ramon Barnera, Director de Càritas Diocesana de Girona i el President d'Òmnium Gironès, David Martí.


Òmnium Cultural és una organització d'iniciativa social que treballa a partir de tres eixos: Llengua, Cultura i País. De l'eix país, com de la resta, en sorgeixen projectes desenvolupats per les juntes i l'equip tècnic de l'entitat, dels quals podem destacar a quells destinats a fomentar la Cohesió Social com ara el programa Quedem? i el programa Xerrem!

Càritas Diocesana de Girona és una institució de l'Església Catòlica, amb reconeixement civil com a institució sense afany de lucre, present a 70 parròquies de Girona, que té per missió el foment de la solidaritat ciutadana per tal de procurar l'eradicació de la tota forma de pobresa, marginació o exclusió, mitjançant programes de sensibilització, d'assistència i de promoció social.

Totes dues entitats tenen per objectiu treballar per la cohesió social de Catalunya, per dotar d'eines a les persones no nascudes i nascudes al territori català per fomentar la relació social entre les mateixes i per ajudar a donar noves oportunitat a les persones amb menys recursos.
I d'acord amb aquests antecedents i a fi de garantir el desenvolupament de la col·laboració entre ambdues parts s'ha signat un conveni de col·laboració.

Per un costat Òmnium Cultural es compromet a proporcionar sortides lúdiques i per fomentar l'encontre entre persones nascudes i no nascudes a Girona a través del seu programa Quedem?; a oferir espais de torbada per persones amb l'objectiu que es creïn grups de conversa en llengua catalana  a través del seu programa Xerrem!; a garantir una comunicació preferencial i atenta amb Càritas perquè així, l'entitat Càritas pugui tenir informació de primera mà i utilitzar els programes com un espai més en el seu procés d'actuació en el camp de la pobresa en un àmbit com és el del coneixement de l'entorn a través de la llengua i la cultura pròpies del territori on es resideix.

I per l'altra, Càritas Diocesana de Girona, a través del programa Tallers d'Acollida Lingüística i Cultural, es compromet a difondre les activitats Quedem? i Xerem! a través de la seva xarxa; a participar tant com estigui al seu abast de les activitats del programa de Cohesió Social que Òmnium Cultural faci així com promoure alguna activitat conjunta d'aquest programa de caire anual; i promocionar entre els voluntaris de Càritas la possibilitat de participar com a Voluntaris del programa Xerrem! que posa en marxa Òmnium Cultural del Gironès.

Lluís Puigdemont i Reverter
Responsable Àrea Immigració 
Càritas Diocesana de Girona
972 410 416
immigracio@caritasgirona.cat