dimarts, 30 de juliol del 2013

El casal permet continuar la feina

El SIE va atendre 271 infants en risc d'exclusió el curs passat
En el casal es continua treballant aspectes bàsics

Classe de fusteriade Mn Ignasi Anzizu a Palol d'Onyar - Vilarroja Foto: C. D. G.
L'atenció a la infància en risc d'exclusió és una de les prioritats de Càritas a la diòcesi de Girona. Tots els projectes que es desenvolupen tenen com a objectiu treballar amb els infants els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats que els ajudin a trencar el cercle de l'exclusió. D'aquí neix el programa de suport a l'ensenyament, que reuneix diferents projectes i serveis educatius, entre els quals, el servei d'intervenció educativa (SIE), que en el curs escolar 2012/13 va atendre 271 infants i joves.

Aquest espai també s'ofereix durant l'estiu per pal·liar el llarg període no lectiu. Són activitats per als infants i joves que han estat atesos pel SIE durant el curs escolar, però en algunes poblacions està obert a altres col.lectius.

Al casal Cooperatiu, a Banyoles, es duen a terme activitats conjuntes per tal de potenciar les competències en cooperativisme, treball en equip i autonomia. Al casal El Vostre Espai, de la Bisbal d'Empordà, els 12 alumnes de primària han organitzat el seu propi casal. Al casal del Pont Major es fan treballs amb els alumnes als qual els cal reforçar aspectes bàsics per continuar el curs vinent. A Roses, el casal Una Vida Saludable pretén fomentar la creativitat i la imaginació. El casal Sintonitza't amb l'Estiu, del sector est de Girona, ofereix un espai lúdic socioeducatiu a través de la descoberta de diferents entorns. El casal Aprenem Jugant, que es fa a Salt, vol aprofundir i consolidar els aprenentatges adquirits al llarg del curs en l'àrea de matemàtiques. El casal Cap Estiu sense Moviment, de Santa Cristina d'Aro, ha organitzat un seguit d'activitats lúdiques i educatives que mancaven a la població.


M. Tornis/P. Lanao
27/07/13