dimarts, 26 d’agost del 2014

Fer voluntariat fa rendir més el treballador a l’empresa

Els participants en activitats solidàries tenen més facilitat a l’hora de treballar en equip i més habilitats comunicatives

Un estudi d’Esade assegura que el voluntariat corporatiu beneficia el clima laboral 

Els treballadors que s’impliquen en tasques de voluntariat a dins de la seva empresa són més eficients en la seva feina quotidiana. Aquesta és la conclusió de l’Informe sobre eficiència i valors a les empreses, que han elaborat l’Institut d’Estudis Laborals d’Esade i Valors & Marketing.

Després d’analitzar diferents casos de voluntariat corporatiu de La Caixa, Telefònica Espanya i Mondelez International i d’entrevistar més de 150 responsables de recursos humans d’empreses i d’entitats socials, el treball revela que un 92% dels empleats que fan una activitat solidària milloren el seu rendiment laboral.

L’informe aprofundeix en quins terrenys en surten beneficiats: els treballadors que s’impliquen en feines voluntàries tenen, per exemple, més capacitat per treballar en equip (87%), més facilitat per entendre la realitat social (81%) i milloren les habilitats comunicatives (68%).

L’oportunitat d’estar en contacte amb altres cultures i realitats socials, segons l’analisi, implica també, capacitats i habilitats per adaptar-se a les situacions de canvi i alhora aguditza l’enginy per inventar noves maneres de fer les coses. Aix. comporta que fins i tot quan hi ha canvis en el m.n laboral s.n persones flexibles i amb una ràpida adaptació a les novetats.

Tot plegat, és a dir, aquest seguit de capacitats i habilitats, fa que les persones que fan activitats de voluntariat siguin vistes per la resta de companys com persones a imitar. Se les veu innovadores i amb valors, factors considerats claus per liderar amb èxit.

Una altra cosa .s el que persegueix l’empresa amb el voluntariat corporatiu: en primer lloc, alinear els empleats amb la cultural empresarial (84%), promoure la cohesió interna (63%) i millorar el clima en l’entorn laboral (45%). La millora de les competències i de les habilitats professionals, en canvi, nom.s ho busquen un 38% d’empreses.

Els experts que col.laboren amb l’estudi valoren que fer de voluntari contribueix a fer aflorar el talent. Són vivències fora de l’anomenada zona de confort i fan sortir de cadascú tot el potencial. Fins i tot, en alguns moments aptituds ocultes.


S.P.
10/08/14
Diari de Girona