divendres, 8 de novembre del 2013

Els figuerencs decidiran com es poden gastar 10.000 euros del sou del regidor de la CUP

El regidor Joan Font ha renunciat a cobrar i la formació ha decidit reinvertir els diners a la ciutat
Es poden fer propostes fins al dia 22, i el 29 es votarà

El regidor de la CUP: Joan Font. Foto: Manel Lladó
Els figuerencs podran decidir com s'han de gastar 10.000 euros que provenen del sou del regidor de la CUP i de retribucions del grup municipal. Joan Font, el representant de la formació a l'Ajuntament figuerenc, va decidir des d'un principi que no volia cobrar, i la CUP, per assemblea, va acordar destinar el sou i part de les retribucions del grup municipal a projectes de ciutat.

Així, la CUP ha convocat per l'últim divendres d'aquest mes de novembre una reunió, que ells anomenen “punt de trobada”, per decidir com es retornaran aquests diners a la ciutat. Es farà el dia 29, a les vuit del vespre, a la Casa Empordà. Mentrestant, durant aquest mes, qualsevol figuerenc o figuerenca que vulgui fer una proposta per a què es poden destinar aquests diners, ho pot fer. Les propostes que rebi la formació es publicaran a la web http://lescosesclares.wordpress.com

La CUP recorda que la decisió de retornar a la ciutat part de les retribucions es va prendre a principis de mandat. La formació creu que el sou de regidor i els diners assignats als grups polítics “sobrepassa la proposta de retribucions als regidors i grups municipals que ells proposen”. Per això, renuncien a una part (en total el que rep la CUP en quatre anys són 60.000 euros) i obren la decisió a la ciutat de què s'ha de fer amb aquests diners. El que fa la candidatura és una pràctica que ja s'ha portat a terme en altres municipis. És el cas de Reus, on aquests diners es destinen a una entitat que promociona les empreses cooperatives. A Vic o a Molins de Rei, per exemple, es destinen a entitats dels municipis.

Mar Vicente
08/11/13