dimarts, 29 de gener del 2013

Sanitat retira un lot de l´anticoagulant Sintrom

Aquest medicament ha estat retornat al laboratori per "la presència d'un objecte estrany en un comprimit"



L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha retirat del mercat un lot de l'anticoagulant "Sintrom", un altre del xarop "Junifen"-un antiinflamatori el principi actiu és ibuprofèn-i diversos de lents de contacte d'ús diari de la marca "ACUVUE".

Quant al anticoagulant més utilitzat per les persones amb problemes cardiovasculars, comercialitzat per Novartis, l'Agència ha retirat el lot T5484, amb caixes de vint pastilles de quatre mil·ligrams, al·legant "la presència d'un objecte estrany en un comprimit", de manera que ha estat retornat al laboratori.

El xarop per dolors lleus o moderats, comercialitzat per Reckitt Benckiser Healthcare, s'ha vist afectat en el lot G07, en solució oral de quaranta mil·ligrams per mil·lilitre.

L'AEMPS assenyala al seu web que la retirada no respon més que a "un resultat fora d'especificacions", concretament, per dur a terme un "recompte de fongs i llevats totals".

A més, Sanitat ha emès informe l'empresa Johnson & Johnson Medical Iberia que ha apartat del mercat determinats lots de lents de contacte: 1-day ACUVUE Moist (etafilcon A) i ACUVUE advance with hydraclear (galyfilcon A).

El fabricant ha detectat, després d'una revisió interna de qualitat, que un nombre limitat d'envasos individuals de lents de contacte podria no haver segellat completament.

Això pot originar la pèrdua o fuita de la solució d'envasat que podria comprometre l'esterilitat de la lent, incrementant el risc potencial d'infecció ocular.

L'empresa ha enviat una nota d'avís per informar del problema detectat als professionals sanitaris dels establiments d'òptica d'Espanya que disposen dels lots afectats, en la qual s'inclouen les accions que s'han de seguir per procedir a la seva retirada.
Tanmateix, ha declarat que fins ara no ha rebut reclamacions o incidents relacionats amb aquest problema en aquest país.

Per la seva banda, el Ministeri de Sanitat demana als professionals que retirin el producte de la venda i que intentin identificar els pacients per demanar la seva devolució.

L'Agència aconsella als pacients que deixin d'utilitzar les lents de contacte immediatament, que contactin amb l'òptica on les van comprar i que, si experimenten molèsties, acudeixin al seu metge.


EFE
28/01/2013