dissabte, 21 de gener del 2012

El Trueta té previst reobrir al febrer les sales d'operacions a les tardes

Personal sanitari preparant una sala d'operacions.
Imatge d'arxiu. Foto: Lluís Serrat

La mesura es va prendre la primavera de l'any passat com a conseqüència de les retallades i ara es vol aixecar per tal de reduir les llistes d'espera

A partir de l'1 de febrer, l'hospital Josep Trueta tornarà a posar en marxa amb tota probabilitat l'activitat quirúrgica a les tardes, una maniobra que permetrà reduir les llistes d'espera per a operacions no urgents, segons la informació que la direcció del centre ha fet arribar a la junta de personal. En el cas que es reprengui l'activitat quirúrgica a les tardes, la meitat d'aquesta activitat serà per donar sortida a operacions programades i l'altra meitat per a la cirurgia major ambulatòria (CMA), que no requereix ingrés hospitalari. La reobertura de les sales d'operacions a les tardes anirà acompanyada de l'entrada en funcionament d'alguna de les plantes d'hospitalització que al seu moment es van tancar perquè no es necessitaven tants de llits.

La direcció del Trueta està pendent de saber de quin pressupost disposarà per a aquest any per aixecar algunes de les mesures de contenció de la despesa que la primavera de l'any passat es van prendre en el marc de les retallades sanitàries, la més important de les quals va ser el tancament de les sales d'operacions a les tardes amb el consegüent tancament de llits.
En el primer semestre del 2011 i respecte a l'últim semestre del 2010, la llista d'espera per a una operació no urgent a la regió sanitària de Girona havia crescut 1.426 persones i arribava a les 5.677 persones. El Trueta tenia la llista d'espera més llarga amb 1.222 pacients, seguit de l'hospital de Blanes, amb 921 i l'hospital de Figueres amb 919. L'hospital de Palamós ocupava la quarta posició amb 809 pacients pendents d'una operació. En el cas del Trueta, l'hospital de referència de la regió sanitària de Girona, la llista d'espera havia crescut prop de 500 pacients.

LA XIFRA

1.222
gironins
estaven, el juny del 2011, pendents de passar per la sala d'operacions de l'hospital Josep Trueta.

Pla d'evacuació per al nou edifici

El nou edifici de les consultes externes del Trueta disposa d'un protocol provisional per a l'evacuació en cas d'incendis. La direcció s'ha compromès, però, a elaborar un pla específic. Arran de les queixes sobre les baixes temperatures procedents del personal que treballa en la recepció d'usuaris, s'ha decidit instal·lar una cortina d'aire a l'entrada de l'edifici.

Núria Astorch
21/01/12