dimecres, 1 d’octubre del 2014

El cor Geriona i Astrid 21 faran el pregó de les Fires de Girona

Foto per Marc Martí
La música del cor Geriona i el teatre social de la Fundació Astrid 21 s'uniran el dia 24 d'octubre al balcó de l'Ajuntament de Girona per donar el tret de sortida a les Fires amb un pregó-espectacle. La coral, que ha obtingut una gran popularitat després del seu pas pel programa de TV3 Oh Happy Day!, i la fundació, que enguany celebra el seu 25è aniversari, es mostren molt orgulloses i agraïdes pel "repte" que significarà fer el pregó.

"Era evident que aquest era l'any de la Geriona, i que calia la seva presència al balcó de l'Ajuntament en un moment estel·lar de la festa com és el pregó", va explicar ahir l'alcalde, Carles Puigdemont. Però quan ja tenia clar fer l'encàrrec al cor, va assistir a la gala dels 25 anys d'Astrid 21, on Geriona i Astrid van fer un espectacle conjunt que va funcionar molt bé. "Van demostrar que eren capaços d'unir dos tipus de talent en un maridatge fantàstic", assenyala. Per això, va decidir fer-los una proposta de pregó conjunt, en considerar que "estaria molt bé que una entitat que porta 25 anys fent un gran treball amb uns gironins excel·lents es pogués adreçar també a tota la ciutat". Puigdemont es va mostrar convençut que les dues entitats faran un pregó-espectacle "que ens farà sentir als gironins molt orgullosos".

La Geriona va néixer el 2001 i està formada per setze noies d'entre quinze i vint-i-cinc anys. Després d'haver participat en el concurs de TV3 Oh Happy Day! la seva popularitat ha pujat com l'escuma, permetent-li actuar en nombrosos escenaris -inclòs el Festival de Cap Roig- i gravar un disc. La seva directora, Imma Pascual, va afirmar que és un "honor" poder fer el pregó després del que ha estat "un any magnífic" per a la formació. "És un honor que la ciutat que tant estimem ens posi a les mans un moment únic, que significa un gran repte i responsabilitat", va indicar. Per la seva banda, una de les cantants, Jana Boadas, va assegurar que fer el pregó els fa molta il·lusió: "Nosaltres l'hem vingut sempre a veure, i jo tinc un gran record del pregó que va fer Sopa de Cabra. Espero que el nostre també quedi en el record de molta gent", va assenyalar.

Per la seva banda, Astrid 21 celebra enguany 25 anys treballant perquè totes les persones amb síndrome de Down o altres discapacitats psíquiques puguin tenir un lloc a la societat, com qualsevol altra persona, i que puguin prosperar i millorar la seva qualitat de vida. Puigdemont va recordar que quan van començar, l'any 1989, aquesta la tasca "la van fer amb solitud i cert desconeixement" per part de la societat, però va subratllar que ara es poden sentir "orgullós" del treball fet. La presidenta d'Astrid 21, Lluïsa Ferrer, es va mostrar "agraïda" per l'oportunitat de demostrar què han estat treballant durant aquests 25 anys. Un dels integrants de l'entitat, Xavier Batallé -que no s'ha perdut cap pregó i sempre els fotografia- també es va mostrar "orgullós" de l'oportunitat brindada.

Laura Fanals
30/09/14