dilluns, 15 de desembre del 2014

Els òrgans ploren les llàgrimes que els ulls es neguen a vessar

David Ponce, doctor en Osteopatia
Tinc 46 anys. Vaig néixer a Barcelona i visc a Bellaterra. Sóc doctor osteòpata per la Universitat de Lleida i homeopata. Feliçment casat amb la Rosa de de fa 20 anys, tenim dues filles, Paula (15) i Alèxia (13). Política? Decebut... i entusiasmat. Sóc protestant, crec en Jesús.

Cada òrgan té la seva emoció?
La vesícula biliar: amargor, ràbia continguda... que deriva en males digestions.

I el cor?
Un dolor entre el pit i l'esquena parla d'una por: bloqueja les vèrtebres que innerven el pericardi, l'embolcall del cor.

I com actua l'osteòpata?
Amb les seves mans i art desbloqueja contraccions, mobilitza òrgans, harmonitza el sistema nerviós, reequilibra óssos...

I el fetge, el ronyó...?
Filtres: convé deixar-los reposar i netejar-los amb regularitat, per no intoxicar-nos. Per exemple, deixar de beure les últimes hores de la tarda... I l'osteopatia visceral pot mobilitzar aquests òrgans beneficiant-los .

Mobilitzar-los?
Sí, cada òrgan té el seu moviment natural propi i podem promoure'l. Motus vita est; el moviment és vida! És el meu lema.

Un exemple.
Mobilitzar correctament l'intestí pot solucionar lumbàlgies. I també un dermatoma pot originar dolors lumbars.

Dermatoma?
Una cicatriu per cesària, per exemple, pot ser al mateix pla metamèric.

Ja veig que l'osteopatia no tan sols s'encarrega dels ossos...
L'organisme és una unitat, els nervis han de discórrer bé entre els óssos per a que els fluids circulin bé entre i així hi hagi salut als òrgans. Així ho va entendre Andrew Taylor Still, impulsor de l'osteopatia des del segle XIX .

Algun consell des d'aquest saber?
Alcalinitza teu organisme! Els Tumors només prosperen en medi àcid, i els nostres mals hàbits ens acidifiquen i inflamen...

I com faig per alcalinitzar-me?
Cada matí pren un got d'aigua amb suc de llimona. Menja bròquil. I redueix la carn, l'arròs blanc, farines i sucres refinats... I res de begudes edulcorades

I així no m'inflo.
La destrucció cel·lular és un procés inflamatori. He elaborat un antiinflamatori i analgèsic natural: cúrcuma, harpagòfit, ungla de gat, magnesi i triptòfan.

Com protegim l'intestí?
La majoria dels càncers s'hi originen: mimem l'intestí amb probiòtics, glutamina i enzims i neteja de còlon.

I per reforçar la pròstata?
Les vísceres abdominals cauen i pressionen la pròstata: ens convé tonificar la musculatura de la zona.

Parli'm d'algun pacient seu.
Una senyora es queixava que li feia mal tot el cos. És dir, li feia mal l'ànima! L’osteopatia és útil: tocar, moure... generes neurotransmissors que porten a les cèl·lules un missatge de benestar.

Abraçar guareix?
Una abraçada llarg sí; una abraçada de com a mínim sis segons propicia aquestes endorfines! sempre dic:" Abraça sis segons als teus pares i seràs més intel·ligent!

Curiós.
Hi ha estudis que entregar-se a l'altre és un plaer més gran, la màxima font d'endorfines. Estima als altres com a tu mateix.

Quina profilaxis de salut general donaria?
Beure 1,5 litres d'aigua al dia. Intentar controlar l'estrès. Ingerir cada dia fibra, vitamines i minerals. Evitar aliments processats i menjar ràpid. No fumar i reduir el consum de te negre, alcohol i cafè.

No és fàcil.
I, sobretot, realitzar activitat física moderada, passejar a l'aire lliure i mantenir una actitud positiva. Hem de gaudir més sovint del que ens agrada! Per estar sa i bé... estima i deixa't estimar.

Víctor-M. Amela
13/12/14
La Vanguardia