dissabte, 23 d’octubre del 2010

L'últim dret

L'últim dret és un documental que ens ofereix una reflexió clara i sense embuts d'un tema encara considerat tabú en la nostra societat. Obre un debat i tracta, amb el testimoni d'experts, temes polèmics com la mort digna, l'eutanàsia, les cures pal·liatives, els acarnissaments terapèutics, la deontologia mèdica, els testaments vitals i tot allò que té a veure amb el final de la vida d'aquelles persones que pateixen malalties terminals i volen posar fi als seus dies sense dolor.

El documental  consta doncs, d’entrevistes a especialistes, associacions, entitats i malalts afectats, dividits en cinc grans blocs:

- Els especialistes: en bioètica, en cures pal•liatives, en testaments vitals, neuròlegs, psiquiatres, metges (en general), filòsofs, antropòlegs, religiosos, advocats, periodistes...

- Les associacions i entitats: Dret a Morir Dignament, Institut Borja de Bioètica, Consell General de Col•legis Mèdics, Unió Progressista de Fiscals, Jutges per a la Democràcia, Comitès de Bioètica, Associació de Metges Progressistes…

- Els malalts i els seus familiars.

- La situació a l’estat espanyol: Generalitat de Catalunya, Junta d’Andalusia.

- La situació a Europa (Holanda, Bèlgica, Luxemburg - amb l’eutanàsia despenalitzada -, Suïssa – on es practica el suïcidi assistit -, Itàlia, França i el Regne Unit – on la situació és igual, o pitjor, que a l’estat espanyol)

Una coproducció de Setmàgic Audiovisual i Televisió de Catalunya amb la col•laboració de: INSTITUT BORJA DE BIOÈTICA (Universitat Ramon Llull), ASSOCIACIÓ DRET A MORIR DIGNAMENT (ADMD), DEPARTAMENT DE SALUT. GENERALITAT DE CATALUNYA, DEPARTAMENT ACCIÓ SOCIAL I CIUTADANIA. GENERALITAT DE CATALUNYA, INSTITUT CATALÀ DE LES INDÚSTRIES CULTURALS i AJUNTAMENT DE TERRASSA.

Font Tv3; Emès a "Sense Ficció". És un programa dirigit i presentat per Joan Salvat.

Clicar aquí per veure el documental sencer