diumenge, 7 de juny del 2015

I aquests són els catòlics?

Jo no sóc catòlica perquè no crec en Déu, però tinc un gran respecte pel missatge evangèlic d'estimar el proïsme. Admiro els qui no han dubtat a sacrificar-se, donant fins i tot la vida, per servir els seus semblants, com el bisbe salvadorenc Óscar Romero, que van assassinar fa 35 anys.

Jo no sóc catòlica, però visc en un país en el qual la majoria de la població i dels governants sí que ho són. Quan veig, a les notícies, drames com el dels refugiats, em reconforta pensar que, com a societat majoritàriament catòlica, demostrarem el nostre amor al proïsme acollint els nostres germans, i si aixà comporta algun sacrifici, l'assumirem, de la mateixa manera que la Conferència Episcopal considera que perquè un innocent conglomerat de cèl.lules pugui exercir el seu dret a la vida, s'ha de sacrificar (encara que no vulgui, ni sigui catòlica) la dona embarassada. Justament, feliç casualitat, el ministre encarregat de respondre a les sol.licituds d'asil, el d'Interior, és un notori, de missa diària i recessos espirituals al Valle de los Caídos.

I què ha dit aquest catòlic ministre? Que no vol acollir els 5.800 refugiats que ens assigna la Unió Europea, perquè a Espanya hi ha molt atur. Cert: 4.333.000 aturats, de manera que parlem d'un dramàtic increment del 0,13%. És el mateix ministre que l'any passat va justificar l'actuació a Ceuta de la Guàrdia Civil, de resultes de la qual van morir una dotzena d'immigrants. Què se n'ha fet, de l'amor al proïsme? Deu ser que només és aplicable al proïsme amb dret a vot.

Per cert, no és catòlic també l'home que durant 23 anys ha regit els destins Catalunya? Fins i tot va fundar el seu partit en convent, Montserrat. No hi havia un manament que deia no sé què de no robar? Deu ser que no s'aplica quan es roba a Hisenda. Per cert, aquesta Conferència Episcopal que surt al carrer a cridar contra l'avortament (del qual la Bíblia no diu ni una paraula) i el matrimoni gai, què en diu, sobre acollir els refugiats? On queda allò del sacrifici obligatori? Deu ser que només s'aplica a les dues. I els senyors bisbes, per cert, que diuen de la guerra, els desnonaments i l'explotació sexual? O a quin lloc ho diuen que se'ls sent tan poc?

Començo a pensar que, a més de no creure en Déu, tinc algun motiu per no ser catòlica.

Laura Freixes
04/06/2015
La Vanguardia