divendres, 1 de juny del 2012

Tancament de 74 llits al Trueta a l'estiu


Els sindicats avisen que la situació de partida ja és de retallada
Personal sanitari de l'hospital Josep Trueta, en una intervenció quirúrgica.
Imatge d'arxiu.
Foto: Lluís Serrat
Des de l'1 de juliol i fins a finals de setembre, l'hospital Josep Trueta de Girona tancarà un total de 74 llits a conseqüència de l'adaptació dels equipaments a l'activitat pròpia de l'estiu i per compatibilitzar-la amb les vacances dels professionals, segons fonts del centre. De l'1 de juliol al 30 de setembre es tancarà la unitat d'hospitalització 5A, on hi ha 28 llits. Està previst que en aquesta unitat es facin obres de manteniment. I, a partir de l'1 d'agost, s'hi afegiran 14 llits dels 36 de la planta 8B i 14 més dels 32 que hi ha a la 4B.
Quant a les sales d'operacions, a partir del juliol, i en horari només de matins, estaran operatives 10 de les 11 de què disposa el centre. A l'agost, aquesta xifra baixarà fins als 7 i a partir del setembre s'anirà recuperant l'activitat.
Des de la junta de personal del Trueta s'ha assenyalat que el tancament de llits de diverses unitats s'afegeix al fet que la 7A, amb 28 llits, ja està tancada a conseqüència de les retallades que s'han aplicat al centre hospitalari.
També s'ha advertit que, a diferència d'altres estius, es contractarà menys personal per substituir els professionals que faran vacances.

Núria Astorch
01/06/2012