dissabte, 9 de febrer del 2013

El Banc Farmacèutic vol recollir més de 40.000 medicaments per als més necessitats a tot l'estat

Amb el lema "Dóna un medicament a qui el necessita", el Banc Farmacèutic espera recollir més de 40.000 medicaments a tot l'estat, 30.000 a Catalunya, en la sisena jornada de recollida que organitza aquesta ONG.

Els destinataris són 90 entitats socials, com ara Creu Roja, Càritas o Arrels, que els repartiran a més de 90.000 persones en risc d'exclusió social.

Les esmentades entitats "demanen una sèrie de medicaments bàsics com analgèsics, antitussígens o antigripals", ha explicat la responsable del grup de Barcelona, ​​Mercè Garrigosa, que ha destacat que aquest any 309 farmàcies col·laboren amb aquesta iniciativa. D'aquestes, 200 són farmàcies catalanes.

Les entitats fan una llista amb els medicaments que necessiten, que és lliurada a l'ONG. Llavors, cada farmàcia participant es responsabilitza de les necessitats d'una entitat en concret.

Els voluntaris d'aquesta causa expliquen la iniciativa durant aquesta jornada a les portes de les farmàcies, amb l'objectiu que el ciutadà compri, en la mesura de les seves possibilitats, un o més fàrmacs.

Garrigosa explica que aquesta iniciativa es va engegar a Itàlia i va ser portada a Espanya el 2006. "La primera recollida va ser el 2007. Aquell any, van ser vuit entitats, i avui ja són 80", subratlla.

Dit això, lamenta l'augment de la necessitat de medicaments en alguns col·lectius de la societat espanyola. Així, les noves regulacions en el sector, l'euro per recepta i la retirada de subvencions tenen un efecte sobre la part de la ciutadania que té pocs recursos econòmics i estan en situació precària.

El lema de la jornada és "Dóna un medicament a qui el necessita", i es fa lloc a Madrid, Sevilla, Barcelona, ​​Tarragona, Girona i Lleida. A més, amb el hashtag #alafarmaciael9F es pretén donar la màxima difusió possible a la iniciativa a Twitter, per arribar al màxim nombre de ciutadans.

Els interessats poden apuntar-se a la web del Banc Farmacèutic. Les farmàcies que col·laboren en la recollida de medicaments també es poden trobar al web.

L'any passat es van recollir medicaments per valor de 33.500 euros, un 50% que l'any anterior.

09/02/2013