dimarts, 23 de juny del 2015

Baixa, per primer cop, el nombre de beneficiaris del Banc dels Aliments

  • Els responsables del banc ho atribueixen, en part, a la reducció del nombre d'entitats que reparteixen el menjar
  • Creix el volum de menjar recaptat


L'any 2014 va ser el primer des de l'inici de la crisi en què el nombre de beneficiaris del Banc dels Aliments a les comarques gironines ha baixat. De les 42.427 persones que es van beneficiar d'aquests ajuts durant el 2013 es va passar, l'any passat, a 40.196. És un 5,5% menys d'usuaris en un any. Els responsables del banc han explicat que una de les raons d'aquest descens és que el nombre d'entitats que distribueixen els aliments entre les persones que ho necessiten també s'ha reduït –de 114 s'ha passat a 108– a causa de les exigències i els controls que duen a terme els serveis tècnics del banc. “Som cent per cent exigents”, ha afirmat el president del banc, Frederic Gómez.

Per contra, el volum d'aliments que el banc va recaptar l'any passat va ser d'un total de 2.799.969 quilos de menjar, un 23% més que el 2013. Així ho recull la memòria d'activitat del 2014, en què es destaca que bona part d'aquest augment és resultat del gran recapte, que es va dur a terme el novembre de l'any passat i durant el qual es van recollir prop de 530 tones de menjar. En la memòria es destaca que el gran recapte va batre, el 2014, tots els rècords no únicament per la quantitat de productes bàsics que es van recaptar, sinó també pel nombre de voluntaris que es van mobilitzar i van participar, que va ser de 4.000 persones.

Les altres campanyes que es van dur a terme al llarg del 2014 a favor del banc van ser: Operació quilo, que es va fer als establiments Carrefour i Carrefour-Market durant els mesos d'abril i maig; La fam no fa vacances, que es va fer a l'estiu, i el Recapte Costa Brava.

LES XIFRES
2.231
persones menys es van beneficiar l'any passat, respecte del 2013, de la distribució d'aliments feta pel banc.

108
entitats són les que van treballar el 2014 al territori repartint el menjar; són sis menys que l'any anterior.


Núria Astorch
22/06/2015