dissabte, 27 de juliol del 2013

La defensora del poble alerta de la fam infantil

Assegura que la gestió de les ajudes va a un ritme lent a causa de les nombroses sol·licituds i la manca de liquiditat

La defensora del poble, Soledad Becerril, va instar ahir les comunitats autònomes a engegar programes específics per atendre l'alimentació infantil, després d'observar que la tramitació d'ajudes va a un ritme lent, a causa de l'increment de sol·licituds i la manca de pressupost. Segons un comunicat de l'entitat, les rendes d'inserció no arriben a tots aquells que la necessiten, motiu pel qual demanen mesures ràpides i efectives.

En aquest sentit, ja fa mesos que des de la Generalitat es treballa al voltant d'accions que permetin una alimentació en condicions per als infants en situació de vulnerabilitat, sobretot a través del lleure. Durant les vacances, el programa L'estiu és teu proporcionarà fins a 827 places becades d'activitats en la xarxa d'albergs de Catalunya, a més de garantir la correcte atenció de totes les seves necessitats bàsiques. Es destinaran vora 3,5 milions d'euros al foment d'actuacions de caràcter social, cívic i associatiu per a nes i joves de famílies en situació de risc social, que asseguren, també, la cobertura de necessitats alimentàries.

En aquesta línea, la campanya Jugar i llegir, que es desenvolupa als casals cívics de la Generalitat de Catalunya, ofereix esmorzar i berenar en els seus tallers a més de 650 infants d'entre 4 i 12 anys arreu del país.


27/07/13