dijous, 9 de febrer del 2012

Vint milions de persones van buscar parella per internet al 2011


Les webs de cites s'han convertit en la segona forma més habitual de trobar parella als EUA


Cercar parella a través d'internet ha deixat de ser un acte marcat per l'estigma de l'exclusió i reservat a persones sense habilitats socials. Una investigació publicada a la revista Psychological Science indica que l'any passat 25 milions de persones a tot el món van utilitzar webs de cites per trobar parella, segons un recompte realitzat l'abril d'aquell any.
Els perfils dels usuaris són "molt diversos", segons assenyalen els autors de l'estudi-científics i psicòlegs de les universitats de Rochester, Stanford i el City College de Nova York-. "Les cites a través d'internet són, sens dubte, un nou gir, molt necessari en les relacions", escriu Harry Reis, un dels cinc autors de l'estudi i professor de Psicologia a la Universitat de Rochester.


Conèixer cara a cara continua sent imprescindible en una relació.

El treball assenyala que, a mesura que avança l'edat de les persones i, sobretot, quan s'entra en el mercat laboral, resulta cada vegada més complicat trobar parella. Les relacions socials i les normes de conducta en occident, indiquen, són "ineficients". Per això, internet ha suposat una vàlvula d'escapament per a les relacions de parella. "La xarxa és una gran promesa per ajudar els adults a establir relacions romàntiques saludables, relacions que són pilars de la salut emocional i física", segueixen. La popularitat de les webs de cites és tan gran, que aquests serveis ja s'han convertit en la segona forma més comuna de trobar parella als Estats Units, només per darrere de les trobades a través d'amics -en festes, reunions, etcètera-, segons una enquesta analitzada en aquest treball -s'han avaluat diversos estudis anteriors-. Segons les investigacions d'un altre dels autors, Michael Rosenfel, professor de la Universitat de Stanford, el 22% de les parelles heterosexuals dels Estats Units i el 61% de les homosexuals es van conèixer a través d'internet entre el 2007 i 2009.

Les cites en línia tenen el seu precedent en els anuncis de premsa per trobar parella i les cartes publicades als diaris, pràctica que la xarxa ha expandit. No obstant això, la recerca de parella a la xarxa comporta riscos, adverteixen els autors. Comparar desenes, i de vegades, centenars de possibles candidats pot derivar en una actitud frívola davant les relacions, en la qual les persones es jutgen, es tornen massa exigents i se centren exclusivament en un conjunt limitat de criteris. A més, el contacte a través d'internet durant setmanes abans de la primera trobada cara a cara pot crear expectatives poc realistes. Quantes persones no s'hauran endut un desengany quan han conegut en carn i ossos al seu amor virtual? Per això, els investigadors recomanen utilitzar aquests serveis amb precaució i conèixer els candidat/es en persona com més aviat millor.

Febrer de 2012
La Vanguardia