divendres, 21 de desembre del 2012

"Ningú dormint al carrer": la campanya nadalenca d'Arrels Fundació

NO TINC SOSTRE, TINC COR

L'entitat vol conscienciar la ciutadania i la classe política de la necessitat de promoure "polítiques socials i de vivenda justes"

"Ningú dormint al carrer". Aquesta és la meta que s'ha proposat Arrels Fundació, amb la seva campanya on i off line, que busca sensibilitzar la ciutadania i la classe política. "Les persones que dormen al carrer són el termòmetre de la salut del benestar social al nostre país. Avui dia, gairebé 3.000 persones no tenen sostre i no pot ser que un fet com aquest és consideri normal", denuncia el director, Ferran Busquets. "Si no s'actua, d'aquí dos o tres anys més persones i famílies arribaran al carrer", alerta Busquets.

PERDRE ELS PREJUDICIS 
"Volem que es perdin els prejudicis davant les persones sense sostre. La nostra intenció és fer veure que aquesta gent ha viscut situacions molt dures, que no han sabut remuntar", expliquen des d'Arrels. Amb aquesta voluntat, del 17 al 22 de desembre, persones sense casa, voluntàries i treballadores de la fundació han sortit al carrer per promoure polítiques socials i de vivenda justes, en un context on la contradicció entre el nombre de desnonaments i els pisos buits està a l'ordre del dia.

CAMPANYA A LES XARXES 
A través de Twitter (amb l'etiqueta #ningúdormintalcarrer), Facebook i Instagram han difós el missatge "no tinc sostre, tinc cor" i molts s'han adherit a la campanya de no resignació. Tot tipus de persones hi han imprès el símbol del projecte, se l'han col·locat a casa, a la seva botiga o a la seva oficina i han penjat la foto en alguna de les xarxes socials disponibles. D'aquesta manera, els llaços i els vincles amb el missatge i el projecte, han augmentat."

LLUITA I SOLIDARITAT 
"Què faig jo sol? Vinc amb vosaltres!", va exclamar un home sense casa, al veure els treballadors de la fundació en una de les marxes d'aquest desembre. A més, moltes persones, a través de la campanya, s'han adherit a la fundació per intentar que les condicions dels sense sostre siguin com menys injustes millor. Aquest dissabte, 22 de desembre, es portarà a terme l'última marxa, que anirà des de la carretera de Sants fins al carrer de Sant Antoni Abad, on se celebrarà un concert com a acte final. Lluita, resistència i solidaritat perquè ningú més dormi al carrer.

Núria Martínez
21/12/2012