dimecres, 31 de juliol del 2013

Ángela Bachiller ja és la primera regidora amb síndrome de Down

La jove ha pres possessió a l'ajuntament de Valladolid arran de la renúncia de Jesús García Galván


L'Ajuntament de Valladolid s'ha convertit en el primer d'Espanya que compta amb una regidora amb síndrome de Down. Es tracta d'Ángela Bachiller, que treballa com a auxiliar administratiu a la regidoria de Benestar Social i que aquest dilluns ha pres possessió de la butaca de regidora.

Bachiller, que va ocupar el lloc número 18 en la candidatura del PP en les últimes eleccions municipals, substitueix Jesús García Galván, un dels 17 regidors amb què comptava la formació popular a l'ajuntament de la caiutat, que va deixar el lloc fa gairebé un mes al ser acusat per delictes de suborn i prevaricació urbanística en el judici de l'anomenat 'cas Arroyo de la Encomienda'.

NORMALITZACIÓ 
La inclusió d'Ángela Bachiller en la llista amb què l'alcalde, Francisco Javier León de la Riva, va concórrer a les passades eleccions municipals va ser molt ben rebuda per les associacions de persones amb discapacitat, que ho veuen com un pas més en el camí de la normalització.

El gerent de Down Espanya, Agustín Matía, considera "paradoxal" que una dona amb síndrome de Down es converteixi en regidora de l'Ajuntament de Valladolid "quan hi ha joves de la seva mateixa edat i mateixes condicions que no tenen dret a vot". No obstant, ha ressaltat que "és una notícia positiva i molt bona, perquè és un gest de normalitat que hi hagi una persona amb síndrome de Down que s'incorpori com a representant en una regidoria d'un ajuntament".

"És el primer cas que coneixem. No és una cosa habitual, però ho veiem com una cosa simbòlica i com a gest de reconeixement a la incorporació de persones amb discapacitat a la participació social, civil i política", ha assenyalat.

Així mateix, Matía no confia que el cas d'Ángela Bachiller fomenti la incorporació de més persones amb síndrome de Down a càrrecs polítics i, en aquest sentit, va manifestar que "pensem que ha estat un cas bastant excepcional, però també ho veiem interessant, perquè el fet que s'hagi donat és una forma de trencar clixés i de donar normalitat".


Servimedia
29/07/13