dimecres, 9 de novembre del 2016

Vilaplana reitera que el nou Trueta s'ha de fer a Salt

El president del Col·legi de Metges de Girona sempre ha defensat que els dos hospitals del Gironès estiguin junts
El doctor Vilaplana treballa com a anestesiòleg al Trueta. Foto: EDUARDO ZAZO.
El president del Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), Josep Vilaplana, ha reiterat, en declaracions a l'ACN, la seva posició que el nou hospital Josep Trueta es construeixi al costat de l'hospital Santa Caterina de Salt. “Si ja tenim un hospital nou allà, el més lògic és que el futur hospital de referència estigui al costat i que tingui suficient espai per poder-hi fer un campus universitari amb les facultats de Medicina i Infermeria”, defensa Vilaplana, que insta a superar les pugnes entre municipis per triar la ubicació “més encertada” i que millor s'ajusti a la necessitat de metres quadrats.

A més, en les mateixes declaracions, el president dels metges gironins ha recordat que el Trueta i el Santa Caterina ja comparteixen alguns serveis i creu que la proximitat entre els dos centres hospitalaris seria beneficiosa.

No és el primer cop que el president del COMG es manifesta en aquest sentit. Fa un any, en una entrevista a aquest diari, Vilaplana ja va apostar perquè els dos hospitals del Gironès estiguessin junts i va donar la raó als 28 caps de servei del Trueta que es van manifestar públicament perquè el nou hospital de referència es construís a Salt. En tot cas, el conseller de Salut, Antoni Comín, té previst de reunir-se aquesta setmana amb l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, per avaluar quines disponibilitats d'espai hi ha a la ciutat. El Departament de Salut calcula que el nou edifici necessita uns 100.000 metres quadrats.

Pel que fa a la darrera visita del conseller Comín a Girona, Vilaplana valora positivament les declaracions que va fer en el sentit que el projecte de nou Trueta serà la inversió “més important” en equipaments hospitalaris que el govern català preveu fer a mitjà termini.

ACN/N.A.
07/11/2016