dijous, 25 d’octubre del 2012

Càritas reuneix prop de 4.000 persones per retre homenatge als voluntaris de Catalunya


Imatge de la taula amb els principals representants
de Càritas Catalunya i Càritas internacional
Foto: ACN
Unes 4.000 persones s'han reunit aquest dissabte a l'edifici del Fòrum per retre homenatge als 9.400 voluntaris de Càritas Catalunya, en un acte presidit pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i el president de Càritas Internacional i cardenal arquebisbe de Tegucigalpa (Hondures), Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga. La presidenta de Càritas Catalunya, Carme Borbonès, ha celebrat que gairebé la meitat dels voluntaris de l'organització han assistit a l'acte d'aquest matí. Borbonès ha assegurat que Càritas continuarà cercant recursos "amb imaginació" per seguir amb la seva tasca d'assistència als més desafavorits, en relació als immobles que ha hagut de vendre darrerament l'entitat. 

Sota el lema de la conferència central, "Els voluntaris de Càritas, portadors d'esperança", el col·lectiu ha volgut subratllar amb aquest acte el seu compromís i dedicació a les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat, i alhora homenatjar el voluntariat en uns moments en què "necessitem, més que mai, la solidaritat de la societat". Per la seva banda, Rodríguez Madariaga ha indicat que els autèntics cristians es distingeixen precisament per la caritat i per la predisposició a ser solidaris i ajudar els desafavorits, i no per actes com anar a l'església o altres pràctiques religioses. Prèviament, Martínez Sistach ha obert l'acte després d'una pregària conjunta de tots els assistents.

De la mateixa manera que Borbonès, els organitzadors han celebrat la massiva assistènciaa l'acte d'aquest dissabte, que ha desbordat l'auditori principal del Fòrum i ha fet que gairebé un miler de persones hagi hagut de seguir la conferència a través d'altres sales on s'havien habilitat pantalles. En acabar, els participants, provinents de tot Catalunya, han creat un mosaic gegant per "simbolitzar la solidaritat i la força per cohesionar la societat" de Càritas.

Després de dinar al recinte del Fòrum, els participants visitaran el temple de la Sagrada Família i assistiran a una missa. La primera Trobada de Voluntaris de Càritas Catalunyaha estat un èxit, segons Borbonès. La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, i el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, també hi han participat.

Càritas Diocesana és un organisme de l'Església catòlica dedicat a la coordinació de la beneficència humanitària. En el vessant internacional agrupa 162 organitzacions catòliques d'assistència, desenvolupament i servei social. Els treballs humanitaris de Càritas són realitzats sense tenir en compte la confessió, raça, gènere o ètnia dels beneficiaris, sent una de les més àmplies xarxes humanitàries de tot el món.

La missió de Càritas és resultat de la doctrina social de l'Església, centrant les seves activitats en la dignitat de la persona humana. Càritas és una organització dedicada al combat de la pobresa, de l'exclusió, de la intolerància i de la discriminació.

El 1990 Càritas va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i el 2012, la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya.


Redacció 324.cat
20/10/2012