dissabte, 13 d’abril del 2013

Neix Malik, el nen de la campanya de Metges Sense Fronteres i "el símbol d'una generació sense sida"

Amb aquesta iniciativa es vol conscienciar la gent sobre la importància de prevenir la transmissió del VIH de mares a fills


Durant la matinada d'aquest dimarts, concretament a les 4.55, ha nascut Malik el nen protagonista de la campanya de Metges Sense Fronteres per prevenir la transmissió del VIH de mares a fills. El nen ha pesat 2 quilos 800 grams i segons l'ONG, tant ell com la mare es troben en perfecte estat. "Malik és el símbol que la lluita contra la sida pot triomfar", apunten.

Neix una nova esperança
D'aquí unes setmanes se sabrà si Malik és portador del virus o, com creuen els metges, ha nascut net gràcies al tractament de prevenció que va rebre la seva mare durant l'embaràs. La campanya 'Amics de Malik' ha volgut conscienciar la gent sobre la importància d'aquest tractament personificant el problema, que viuen milions de persones, en un cas concret. "Malik són tots els nens que gràcies a vosaltres estem salvant del virus de la sida", expliquen. En el vídeo es pot veure el nadó amb la seva mare i amb altres criatures que igual que ell representen "una nova esperança".

No s'acaba aquí
Segons Metges sense Fronteres, cada dia 1.000 nens neixen amb el virus de la sida, per aquest motiu, encara que Malik ja hagi nascut, la campanya continua. Fins al moment a la pàgina web dedicada a Malik ja s'hi han sumat 269.946 persones i a Facebook el nombre de "M'agrada" no para de créixer. En el seu moment molts famosos van donar el seu suport a la iniciativa com Andreu Buenafuente o els jugadors del Barça que van protagonitzar un vídeo demanant la col·laboració de tots.


Luana Valls
20/04/13