dijous, 17 d’octubre del 2013

Avui dia mundial per a l'eradicació de la pobresa

Convocatòria de concentració CERCLE DE SILENCI a Girona a les 7 del vespre a la Plaça Miquel Santaló

Pobresa Zero és una mobilització que es fa a nivell mundial contra la pobresa, coincidint amb el Dia Mundial per a l'Eradicació de la Pobresa (17 d'octubre). Aquesta campanya va néixer per fer el seguiment del compliment dels Objectius del Desenvolupament del Mil·leni i per, mitjançant la implicació de tots els sectors de la societat civil, posar fi a les vergonyoses xifres de la pobresa: 1.300 milions de persones avui viuen en situació d'extrema pobresa, quasi mil milions, passen fam, mentre que 1.300 milions de tones d'aliments van a parar cada any a les escombraries.

La filosofia de Pobresa Zero es basa en la idea que el paper de la societat civil és fonamental perquè la lluita contra la pobresa sigui una prioritat internacional. Per això, la campanya està integrada per centenars d'organitzacions no governamentals, organitzacions de drets humans, mediambientals i de dones, associacions culturals, institucions del sector acadèmic i de l'església, col·lectius d'estudiants, sindicats, etc. ) que formen xarxes d'acció conjunta. Des d'aquest 2013, la Coordinadora d'ONG Solidàries de les comarques gironines i l'Alt Maresme forma part de la campanya. La comissió Pobresa Zero de la Coordinadora d'ONG Solidàries està formada per Càritas-Girona, GEES, Intermón Oxfam, Banyoles Solidària i Justícia i Pau-Girona.
 

17 octubre, a les 19h., a la plaça Miquel Santaló de GIRONA. CERCLE DE SILENCI.Què estàs fent tu per la pobresa? Coincidint amb el Dia Mundial per a l’Eradicació de la Pobresa, a Girona, la Campanya Pobresa Zero proposa denunciar, amb un CERCLE DE SILENCI, la situació de pobresa en la què viuen milions de les persones. Tothom hi pot participar, només cal vestir una samarreta blanca i enganxar-s'hi, a l’esquena, la denúncia que es vulgui fer visible. El CERCLE DE SILENCI es farà a la Plaça Miquel Santaló de Girona (davant l’Hotel Carlemany) a les 19h. del dia 17 d’octubre. El teu silenci és un crit contra la pobresa! 


per més informació: aquí
 

Gràcies a Justícia i Pau de Girona