divendres, 7 d’octubre del 2016

Ramió, nou cap de neurologia dels hospitals de Girona i Salt

El responsable de la unitat d'esclerosi múltiple ha assumit el càrrec per la jubilació del doctor Genís

El doctor Lluís Ramió ha assumit la direcció del servei de neurologia dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt després de la jubilació del doctor David Genís, que havia assumit les funcions de coordinació de l'especialitat en els darrers mesos. Aquest servei va ser un dels primers que es van unificar arran de la implantació de la gestió compartida entre el Trueta (ICS) i el Santa Caterina (IAS). La unificació del servei va quedar confirmada amb la signatura, a primers d'any, del conveni que renova el compromís de continuar endavant amb el procés. El doctor Ramió és llicenciat en medicina per la UAB l'any 1997. Després de fer la residència al Trueta per l'especialitat de neurologia, va fer una estada a Anglaterra, al Queen Square Hospital, on es va endinsar en la recerca de l'esclerosi múltiple, malaltia en la qual s'ha especialitzat. Ha estat metge adjunt del servei de neurologia des del 2003, i és el responsable de la unitat de neuroimmunologia i esclerosi múltiple territorial, ubicada a l'hospital de Salt. Dirigeix el grup de recerca de neuroinflamació i neurodegeneració de l'Idibgi.

Els doctors Josep Comet i Lluís Ramió, cap dels serveis d'urologia i neurologia del Trueta // EPA/Manel Lladó
Per altra banda, el doctor Josep Comet va assumir, el 10 de setembre, el càrrec de cap de servei d'urologia del Trueta. La coordinació del servei l'havia estat duent a terme el doctor Narcís Torrent, cap de secció del mateix servei d'urologia, que es jubilarà en els propers mesos. El doctor Comet és llicenciat en medicina per la UB el 1990 i es va especialitzar en urologia l'any 1996 a l'hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona. Forma part del servei d'urologia del Trueta des del 1997 i és professor associat de la facultat de medicina de la UdG.

En aquests moment, hi ha oberts dos processos per a la cobertura de dues places de caps de servei. Una és per a l'especialitat de cardiologia del Trueta i del Santa Caterina, després que el passat 1 de juliol el doctor Gabriel Vázquez renunciés voluntàriament al càrrec. També està oberta la convocatòria de cap de servei de cirurgia pediàtrica. A mitjan agost es va jubilar la doctora Montserrat Ros, fins aleshores cap de secció de l'especialitat i que coordinava el servei.

Núria Astorch
03/10/2016