dijous, 3 d’octubre del 2013

El Gran Recapte d'Aliments 2013

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya amb l'objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades de casa nostra. El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya vol també donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte, que enguany arriba a la cinquena edició.

El Gran Recapte d'Aliments al 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida i vam comptar amb l'ajuda de 13.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2013 és assolir 3.000.000 kgs gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.

Els Bancs d'Aliments a Catalunya
Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades d'AQUI, evitant tot malbaratament o mal ús dels aliments, per lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

Per fer realitat aquesta utopia, els Bancs d'Aliments es basen en quatre principis ètics:
  • La primacia de la gratuïtat: els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball dels col·laboradors és voluntari, basat en el principi de la solidaritat.
  • La seguretat d'una distribució justa: sempre a través d'entitats benèfiques reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
  • La contribució a la sostenibilitat i a la preservació del medi ambient, evitant la destrucció d'aliments als abocadors.
  • La promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.

Els objectius bàsics dels Bancs d'Aliments són:
  • Lluitar contra la pobresa alimentària i el malbaratament per a un món més just.
  • Participar en la reducció de l'exclusió, col·laborant en la consolidació d'un món més habitable.
  • Contribuir a l'exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
  • Promoure la utilització més eficient dels recursos.
  • Contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.



Dades de contacte
Banc dels Aliments de Barcelona
Telèfon: 93 346 44 04
E-mail: granrecapte@bancdelsaliments.org

Banc dels Aliments de Girona
Telèfon: 972 223 463
E-mail: info@bancdelsalimentsgirona.org

Banc dels Aliments de Lleida
Telèfon: 973 257 612
E-mail: info@bancalimentslleida.cat

Banc dels Aliments de Tarragona
Telèfon: 977 757 444
E-mail: bancreus@yahoo.es

FONT: BANC DELS ALIMENTS