dissabte, 6 d’abril del 2013

Dotze presos col·laboren amb La Sopa tot preparant àpats per als usuaris

Un total de dotze persones privades de llibertat estan col·laborant amb el centre d'acolliment La Sopa en el marc del programa Reincorpora de l'Obra Social La Caixa, que realitza la Fundació Oscobe. L'acció formativa consisteix en un curs de formació tecnicoprofessional d'hostaleria, especialitat de cuiner i cambrer, que realitzen un grup de dotze alumnes al Restaurant-Escola Ocells Perduts.

Reincorpora és un pograma de l'Obra Social La Caixa en què persones privades de llibertat, en tercer grau penitenciari, llibertat condicional o de justícia juvenil, són seleccionades pel Cenre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) d'acord amb uns criteris que busquen la possibilitat d'inserció laboral tot realitzant l'itinerari proposat. El programa planteja un itinerari d'integració sociolaboral de sis mesos, que es desenvolupa a través de diferents etapes: formació-servei, acompanyament i inserció laboral. Es tracta, en general, de la realització d'un servei solidari que integra els aprenentatges i competències desenvolupades durant la formació i, alhora, esdevé en un servei de retorn a la societat.

A La Sopa, els alumnes del programa porten a terme l'aprenentatge-servei, de manera que poden conèixer la realitat del centre i de les persones usuàries, amb l'objectiu de treballar aspectes més transversals i de conscienciació social. Per això, estan proveint el centre amb un dinar setmanal durant els mesos de març i abril. Aquest servei permet als alumnes posar en pràctica la competència adquirida al llarg de la formació tècnica-professional, com ara triar el menú adequat, fer la preparació del menú i fer l'envasat i el transport fins a La Sopa, el servei als ?comensals, la recollida i el postservei.

DdG
05/04/13