dilluns, 8 de juliol del 2013

La FCVS posa en marxa " El Mercat Social"


Des de la Federació Catalana de Voluntariat Social posen en marxa El Mercat Social, la botiga virtual que permetrà comprar en línia productes i serveis d’entitats socials. El Mercat Social és una iniciativa que fomenta el comerç just i els criteris socials a l’hora de fer la compra, així com promou les empreses d’inserció i els centres especials de treball.

El Mercat Social (www.mercatfcvs.cat) és la plataforma de caràcter social que fomenta el comerç en línia i que, a través d’entitats associades oferirà una àmplia oferta de productes i serveis per finançar els projectes que estan desenvolupant. Aquest web és una aposta ferma per a la transformació social des de la participació, la compra responsable, i el compromís per finançar entitats sense ànim de lucre.

El Mercat Social, iniciativa de la Federació Catalana de Voluntariat Social, neix acompanyat de la Fundació Ared i la Fundació Yamuna com a entitats associades.

Es tracta d’un projecte col·laboratiu que evolucionarà amb les entitats per avançar en tot allò que puguem fer plegats. Naixem amb productes tèxtils, amb bijuteria, productes de la llar i decoració. I ja posem a l’abast una secció outlet. Ben aviat, tenim previst que s’hi puguin adquirir d’altres productes com aliments i publicacions. I també hi oferirem serveis com bugaderia, càtering i reformes de la llar.

Entitats associades

La Fundació Ared treballa per a l’accés a la plena ciutadania de persones en risc d’exclusió social, principalment dones procedents de centres penitenciaris i de serveis socials. A través de l’empresa d’inserció Salta promou la incorporació al mercat laboral de persones en risc d’exclusió. El Mercat Social esdevé un nou canal de venda per a poder comprar en línia els productes que se’n produeixen.

La Fundació Yamuna, fundada l’any 2000, treballa amb poblacions en situació de marginalitat, sobretot nens i nenes, adolescents i dones a l’Índia i a Madagascar. Entre els seus projectes hi ha la cooperativa artesana de Madagascar . La cooperativa ofereix a les dones autonomia familiar mitjançant un lloc de treball digne. Part de la producció obtinguda s’ importa a Catalunya i ara es podrà adquirir també a través d’El Mercat Social.


08/08/13