divendres, 30 de març del 2012

Els gironins addictes a la loteria s´han duplicat en un any per influència de la crisi

Les màquines escurabutxaques, amb el 75 per cent dels casos, continuen essent la principal causa de ludopatia



La cap de la Unitat de Joc Patològic de l'hospital Santa Caterina de Salt fa balanç de l'últim any en el seu servei, temps durant el qual han vist com s'incrementava notablement la quantitat de persones que s'han convertit en addictes al joc havent-hi començat amb la intenció de provar sort; i l'evolució dels últims anys mostra com han anat guanyant terreny totes aquelles modalitats relacionades amb Internet.

Els gironins que proven sort jugant a la loteria i s'acaben convertint en addictes a aquest joc s'han duplicat en un any. La cap de la Unitat de Joc Patològic de l'hospital Santa Caterina de Salt, Mercè Soms, creu que aquest increment està molt relacionat amb la crisi perquè els pacients que els arriben amb aquesta addicció solen ser persones que viuen un mal moment econòmic i confien en l'atzar per solucionar els maldecaps.

El que havia de ser la solució per a aquestes persones, però, es converteix en un problema afegit. Les escurabutxaques continuen essent la principal causa de ludopatia a les comarques gironines -3 de cada 4 pacients atesos el 2011- i Internet cada vegada genera més addiccions.

Cent atesos el 2011
La crisi econòmica o la dificultat per accedir a diners també s'ha notat en el comportament de les persones addictes al joc. Mercè Soms va explicar que "ha frenat" l'increment de ludopaties que hi va haver el 2010 i ho va atribuir a què potser abans era "relativament fàcil anar al banc i demanar un crèdit i ara no". Durant l'últim any, a la unitat de ludopaties de Salt han atès 100 persones i el perfil dels pacients també ha variat.Tot i que les màquines escurabutxaques continuen essent les que generen més comportaments ludòpates i és el problema que tenen el 75% dels pacients que passen per la unitat, també han detectat que hi ha hagut un increment espectacular de les persones addictes a la loteria. En un any, han doblat els pacients amb aquesta addicció.

Marina López
29/03/2012