dijous, 24 de maig del 2012

Voluntaris; Documental sense ficció TV3

Un documental que mostra l’altra cara de la moneda i que "Sense ficció" emet
la setmana de "La Marató per la pobresa".


Es calcula que uns 600 mil catalans es dediquen de forma estable al voluntariat, una xifra que ha augmentat sensiblement a causa de la crisi. Segons dades de la Federació Catalana de Voluntariat Social, els últims dos anys l’augment ha estat entre el 9% i el 18% a algunes de las principals ONGs. “Voluntaris” és un documental d’una hora que segueix les vides de tretze persones que dediquen el seu temps a ajudar els altres. Narrat en format de 24 h, explica com és un dia en la vida d’aquestes persones. 

Les càmeres de l’equip han seguit els voluntaris durant diverses jornades, cosa que ha permès captar com és el seu dia a dia, quines són les seves opinions i inquietuds, què pensa el seu entorn, o mostrar, sense interferències, quina relació tenen amb els usuaris a qui ajuden.

El documental mostra un ventall ampli de voluntaris, des de jubilats que han optat per seguir actius ajudant els altres fins a treballadors que malgrat l’horari laboral troben temps per dedicar-s’hi. Se segueix gent que és multivoluntària i col•labora amb diverses ONGs; voluntaris que abans eren usuaris del servei i han traspassat la línia; gent de diverses classes socials i motivacions i menors d’edat que fan de voluntari.

També es mostren famosos que fan tasques de voluntari, com el porter del Barça Víctor Valdés, que dedica el seu temps a diverses causes socials.

La narradora del documental és Agnès Marquès, presentadora també de la Marató per la pobresa de TV3 i Catalunya Ràdio. Amb una figura inspirada en referents com “Cielo sobre Berlín”, l’Agnès Marquès s’entrecreua amb els protagonistes i observa com és un dia en la vida dels voluntaris.

“Voluntaris” és una producció de Veranda.tv amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, Televisió de Catalunya i l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Blog de Sense Ficció TV3: Voluntaris