dilluns, 24 de març del 2014

El Trueta ha deixat de donar bolquers per als nounats

Fa uns dos anys que va eliminar el resssopó que donava de forma generalitzada a tots els pacients.
 
Representants sindicals del Trueta en una manifestació de l'any passat en contra de les retallades. Foto: Lluís Serrat.
Una de les últimes retallades pressupostàries que ha aplicat l'hospital Josep Trueta de Girona ha estat deixar de donar bolquers per als nens que neixen al centre. Fonts del Trueta han explicat que aquest hospital era l'únic de les comarques gironines que donava els bolquers que es necessiten durant l'hospitalització del nounat i que des del programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva (Assir) ja s'informa les futures mares de tot allò que han de portar quan hi van a donar a llum. Així mateix, les mateixes fonts han afegit que s'és flexible amb aquesta mesura i que, si hi ha alguna eventualitat, se'n faciliten.

Fa uns dos anys que el Trueta va deixar de donar ressopó de forma generalitzada a tots els pacients que estan ingressats. I ara el ressopó –que consisteix en un got amb suc o amb llet i unes galetes– es proporciona únicament als pacients diabètics i a aquells que per la seva patologia ho requereixen. La presidenta de la junta de personal del Trueta, Àngels Rodríguez, de CCOO, creu que és lamentable que s'hagi arribat a aquesta situació i diu que aquesta mesura causa desconcert entre els pacients i incomoditat al personal sanitari pel fet que el ressopó es dóna a alguns malalts i a d'altres no.

Una altra de les mesures que va prendre l'any passat la direcció del Trueta en el marc de les retallades va ser suprimir el sopar que es donava a la plantilla del torn de nit i que consistia en un brou amb una poma o una amanida verda amb pernil i una magdalena, i que a l'estiu podia ser un gaspatxo. Segons la junta de personal, la supressió del sopar dels treballadors suposa un estalvi anual de 90.000 euros.

Fonts del Trueta argumenten que aquestes mesures tenen com a objectiu contenir la despesa i poder dedicar tots els recursos disponibles a l'activitat assistencial, que és la pròpia d'un hospital. A més, hi afegeixen que són mesures que s'han adoptat a gairebé tots els hospitals.


Núria Astorch
21/03/14
El Punt Avui