dimarts, 14 de juny del 2016

Orlando

Al-Dabiq, la revista on line del Daeix –èmula de l’Inspire d’Al-Qaida–, es pu­bliquen molts articles sobre la “maldat dels sodomites” i la ­ne­cessitat d’assassinar-los. El mot ­Dabiq, per cert, surt als hadits i equi­valdria a l’Harmagedon bíblic, la mí­tica batalla final entre cristians i musulmans. Al­hora, a tots els països regits per la xaria, l’homosexualitat implica pena de mort, i tots els ideòlegs islamistes la consideren un pecat contra l’islam. Sense anar més lluny, el mateix imam d’Orlando, en una conferència de fa dos mesos, assegurava que la sentència per a un homosexual és la mort. I si passem el rasclet per moltes de les nostres mesquites, segur que la prè­dica va en el mateix sentit. Hem descobert, doncs, que l’islamisme és homòfob.

És homòfob i per això mata homosexuals. Es misogin i per això mata dones. És antisemita i per això mata jueus. I és totalitari i per això mata de manera indiscriminada.

Faig aquesta premissa perquè el terrible atemptat d’Orlando ha derivat en alguns debats polítics tan esotèrics, com deplorables, la majoria inserits en el políticament correcte, com si fos més còmode parlar d’homofòbia que d’islamisme. És el cas del mateix Obama, que ha preferit posar la qüestió de les armes, i no el terrorisme, al centre del debat, per tal d’evitar que Trump en tregui rèdit electoral. Però en fer-ho, i tal com fa tota l’esquerra, abandona el relat contra l’islamisme i el regala a la dreta.

Tanmateix, és un atemptat isla­mista? Sembla que no hi ha dubte, com tampoc no n’hi va haver en l’atemptat de San Bernardino del desembre passat, on van morir 14 persones. Primer ho és perquè l’assassí mateix en fa professió i el Daeix ho ratifica. I en aquesta gihad en xarxa on qualsevol descerebrat pot esdevenir un xahid, no cal haver anat a entrenar-se Al-Raqqa, o formar part d’una cèl·lula dorment, per ser un gihadista. Vull recordar que un dels articles més famosos d’Inspirees titulava “Com fer una bomba a la cuina de la mare”. És a dir: cap relació, cap contacte, només internet i la voluntat de fer la gihad, convertit l’individu en el protagonista de la seva pròpia i mortífera èpica. A més, l’atemptat d’Orlando segueix el manual de preferència del Daeix: atemptar en locals d’oci, fer una matança massiva i, si pot ser, matar ­víctimes sensibles: jueus, dones, homosexuals… La idea escrita per un dels seus ideòlegs: “Si ets poruc, insulta; si tens un ganivet, punxa; si tens una pistola, mata; si tens un fusell, fes una matança”.

L’objectiu: crear el terror global, de manera que qualsevol se senti amenaçat. I ja hem vist la capacitat mortífera d’un sol assassí. La qüestió, com sempre, és què fem amb els ideòlegs que viuen feliçment entre nosaltres, com aquest imam d’Orlando. Perquè l’assassí ha perpetrat la matança, però l’imam de torn ha dibuixat la diana i l’ha santificada. Serps covant els ous de l’odi.

Pilar Rahola
14/06/2016