dijous, 11 de febrer del 2016

El Banc Farmacèutic organitza la recollida anual de medicaments dissabte 20 de febrer

L’associació banc farmacèutic organitza des de fa nou anys una jornada de recollida de medicaments amb el lema Compra un medicament per a qui ho necessita per tal de cobrir la necessitat de medicaments i articles farmacèutics de les persones més vulnerables de la nostra societat.

La recollida té lloc en les farmàcies que voluntàriament hi participen. Aquesta jornada es farà enguany el 20 de febrer i aquest dia els farmacèutics compten amb l’ajuda de voluntaris que col.la- boren amb el banc farmacèutic per informar sobre la iniciativa als ciutadans. Moltes de les far- màcies seguiran la recollida durant la setmana següent.

Per cinquè any Girona forma part activa dels territoris on es du a terme aquesta jornada. si l’any 2012 van ser 18 les farmàcies de diferents poblacions de les comarques gironines que van donar suport a la jornada, aquest any en són 66. Només barcelona i Madrid superen en resposta a les comarques gironines. els beneficiaris dels 3.300 articles de farmàcia que es recaptaran durant la jornada de recollida de Medicaments d'enguany seran els usuaris de 11 entitats assistencials que treballen amb persones en situació d’exclusió social i pobresa: Asil Germanetes dels Pobres, fundació ramon Noguera, Centre d’Acolliment i serveis socials La sopa, dentistes solidaris, Llar oxalis i fundació ires, tot 6 de de Girona, Càritas Parroquial de L’escala, fundació Autisme Mas Casadevall (serinyà), fundació Altem (figueres), fundació Aspronis (blanes) i Centre d'Acollida Convent dels franciscans (La bisbal).

Els voluntaris són imprescindibles perquè la jornada de recollida de Medicaments funcioni correctament. La tasca del voluntari és animar els ciutadans que entren a la farmàcia a participar comprant algun medicament del llistat de necessitats preparat per l’entitat assistencial assignada. els voluntaris reben informació sobre el funcionament de la jornada, així com les característiques de les entitats assistencials per a les quals es recullen medicaments. els medicaments recollits es quedaran dins de les farmàcies fins que les mateixes entitats assistencials passin a recollir-los uns dies després. 

Encara queden farmàcies per cobrir. Les inscripcions de voluntaris es poden realitzar a través del web: www.bancofarmaceutico.es

X. Ribas
04/02/2016