dijous, 8 de març del 2012

'Allò que ens commou, ens mou'

Els participants a la taula rodona.
Foto de Aniol Resclosa
L'advocat i president de la Comissió de Drets Humans del Col·legi d'Advocats, Martí Batllori, va explicar que a banda d'impulsar una Inicitiva Legislativa Popular per la dació en pagament, cal mantenir les mobilitzacions i ser visibles: "Allò que ens commou ens mou". Una manera de dir que les accions populars serveixen per aglutinar més gent i implicar-les activament. Batllori va recordar que només a l'Estat es viu la situació anòmala on els bancs no accepten negociar pel deute que té una persona que no pot pagar el pis que ha comprat.

El Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente, va explicar en què consisteix la seva figura i va animar els assistents a lluitar "perquè caiguin els murs dels poderosos". A més, va fer una crida a partits, sindicats, entitats institucions a "treballar conjuntament per resoldre aquest problema que afecta contundement gran part de la població". El Defensor va explicar que l'Ajuntament s'està reunint amb tots els representants de banc i caixes per buscar sortides. Tots excepte el Banc Popular. La portaveu de la Plataforma pels Afectats de la Hipoteca, Marta Afuera, va lamentar haver hagut de "muntar pollastres" perquè l'Ajuntament els faci cas. I va apuntar: "com més gent ens mobilitzem, menys caldrà arribar a aquests extrems", ja que al seu parer, abans s'abordarà realment la situació. L'acte l'organitzava Justícia i Pau, conjuntament amb Càritas, Àkkan i la Pastoral Obrera.


Diari de Girona
01/03/2012
Font: aquí

Gràcies a Justícia i Pau aquesta valuosa informació:


Aqui trobareu el text sencer de la Iniciativa Legislativa per canviar la llei i promoure la dació en pagament retrospectiva, la moratòria dels desnonaments i el lloguer social. És tota la informació que tenim per sobre el tema de la Iniciativa Legislativa Popular:
http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/ilp-iniciativa-legislativa-popular/
També trobareu el formulari per fer-vos "fedetaris" per recollir firmes de forma autoritzada. Cal que ompliu l'imprés i l'acompanyeu d'una fotocòpia del vostre DNI.
Després s'ha de portar a laPlataforma dels Afectats per la Hipoteca o si us convé, també des de Justícia i Pau els podem recollir i després portar els que tinguem a la Plataforma.
És cert que s'ha fet una primera tongada de fedetaris, i ara cal esperar la segona. Però per participar-hi cal presentar aquesta documentació per quan s'obri.
També hi teniu una guia de la recollida.


Us passem també l'adreça del blog de la Plataforma de Girona per si en voleu fer el seguiment.  Ja que possiblement la setmana entrant, en principi el dijous 15 es presentarà a Girona.
http://pahgirona.blogspot.com/