divendres, 31 de maig del 2013

Lluitem contra el càncer i per millorar la vida de les persones afectades.

Entrevista a Carme Vidal Pedreny; Gerent d'AECC-Catalunya Contra el Càncer Girona.

Quina és la missió fundacional d’AECC-Catalunya contra el Càncer?
La nostra missió és lluitar contra el càncer, liderant l’esforç de la societat espanyola per disminuir l'impacte causat per aquesta malaltia i millorar la vida de les persones.
Quins són els projectes i serveis que du a terme l’entitat a les comarques gironines?

Des d'AECC-Catalunya contra el Càncer duem a terme serveis adreçats als malalts de càncer i la seva família: actes i postulacions per recaptar fons, voluntariat i atenció psicològica, tant a la nostra la seu com als hospitals de Blanes, Figueres i Santa Caterina. Els nostres valors són: ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.

En quins municipis té activitat?
L’AECC-Catalunya contra el Càncer de Girona té activitat a diferents localitats de la província de Girona; són les nostres juntes locals dirigides per una presidenta. a l’alt Empordà, estem presents a Bàscara, Fortià, Figueres, l'armentera, L'Escala, Llançà, Portbou i vilafant. al Baix Empordà, a Calonge, Empuriabrava, Jafre, Palafrugell, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'aro i Torroella de montgrí. a la Cerdanya, a Alp. A la Garrotxa, a Besalú i Santa Pau. Al Gironès, a Amer, Bescanó, Celrà, Girona, Llagostera, Sant Gregori i Vilablareix. al Pla de l’Estany, a Banyoles i Serinyà. al Ripollès, a Ogassa i Ripoll. Finalment, a La Selva, a Blanes, Breda, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Hostalric, Lloret de mar, Maçanet de la Selva, Riudellots de la Selva, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Hilari Sacalm, Tossa de mar, Vidreres i Vilobí d'Onyar.

Quins són els recursos humans i materials de què disposa l’entitat al nostre territori?
Els recursos humans de què disposa l’entitat per atendre els seus usuaris són: Psicòlegs clínics, Psicòloga de prevenció, Logopeda, Fisioterapeuta, voluntaris assistencials, voluntaris socials, Coordinador de voluntariat a domicili, Coordinador de voluntariat hospitalari. Per dur a terme la seva tasca compten amb el suport institucional de presidenta, vicepresidenta, Comitè executiu, presidentes locals, gerent, relacions institucionals i actes, comptable, administració, així com el suport econòmic dels socis benefactors.

Quin és el rol dels voluntaris dins AECC - Catalunya contra el Càncer? En quins projectes intervenen?
Tenim dos tipus de voluntariat: a)El que està present als hospitals i domicilis donant suport directe a les persones malaltes de càncer i a les seves famílies, i b) el voluntariat administratiu i de prevenció, que ens ajuden en les tasques d’organització del dia a dia i en les campanyes de missatges de salut a la població en general. Els voluntaris hospitalaris van cada matí als Hospitals Trueta, Santa Caterina, Hospital de Figueres i Hospital de Blanes, així comals sociosanitaris de Lloret de mar i de Figueres.

Quina part dels vostres voluntaris són joves? Tenen programes específics per a joves ?
actualment s’ha rejovenit força el perfil del nostre voluntariat. Al menys un20% d’ells són persones de menys de 30 anys. Tenim un conveni amb la UdG, amb el seu servei de cooperació, on formem estudiants coma Joves Promotors de Salut. Fan campanyes de prevenció contra el càncer a la població en general.

Què demanen als seus voluntaris?
Sobretot compromís. L’AECC Catalunya contra el Càncer forma i fa cursos a les persones que volen ser voluntàries, per tant, demanem que es comprometin almenys durant dos anys en la nostra missió.

On s’han d’adreçar les persones que vulguin fer voluntariat a AECC?
Les persones que volen ser voluntàries tenen diverses opcions: adreçar-se a la nostra seu central, al c/ albareda 3-5 baixos (Girona- Edifici Fòrum) o a les seus locals, trucar al nostre telèfon 972201306 o bé enviar un correu electrònic a pepi.soto@aecc.es 


Xavier Ribas
30/05/13
Diari de Girona