dimecres, 7 d’octubre del 2015

Crida per aconseguir 4.000 voluntaris per al gran recapte d'aliments

El Banc dels Aliments demana a la població gironina que es torni a mobilitzar per a la campanya a favor de la gent més necessitada que es farà al novembre
Un voluntari, en un supermercat de Girona, en la campanya de l'any passat. Foto: MANEL LLADÓ
El Banc dels Aliments de les comarques gironines fa una crida per mobilitzar 4.000 voluntaris per al Gran Recapte, que es durà a terme els dies 27 i el 28 de novembre arreu del territori. És el mateix nombre de voluntaris que van participar en l'edició de l'any passat d'aquesta campanya de recollida d'aliments, la més gran d'aquestes característiques, que organitzen anualment els quatre bancs d'aliments de Catalunya des que va començar la crisi econòmica. Es calcula que el nombre de punts de recollida serà similar al de l'edició passada i girarà a l'entorn dels 400. A les grans superfícies comercials, a cada nova convocatòria, s'hi sumen més petits comerços de poblacions més reduïdes a causa de l'ampli ressò de la campanya.

Les persones interessades a donar-se d'alta com a voluntari poden fer-ho a través de la pàgina web www.granrecapte.com Els ciutadans que vulguin fer-se voluntaris o coordinadors d'un punt de recollida podran registrar-s'hi, en línia, a través d'un senzill formulari que els permetrà triar el punt més adient i el torn que vulguin cobrir.

Com en les anteriors edicions, es demanarà a la població l'aportació d'aliments nutritius de llarga durada i, en aquest sentit, el Banc dels Aliments indica que els productes més necessaris són l'oli, la llet, els pots de llegums cuits i les conserves de peix i de carn. L'any passat, i segons les dades definitives de la campanya, es van recollir un total de 550 tones d'aliments. L'objectiu dels organitzadors és repetir l'èxit assolit en les darreres edicions.

LA XIFRA

400 punts
de recollida participaran en la campanya de recollida d'aliments. És el mateix nombre que l'any passat.

LA DATA

27.11.2015
Primera
jornada del gran recapte que han organitzat els quatre bancs d'aliments de Catalunya


Descens d'un 5% del nombre de beneficiaris
L'any 2014, va ser el primer des de l'inici de la crisi que el nombre de beneficiaris del Banc dels Aliments a les comarques gironines va baixar. De les 42.427 persones que es van beneficiar d'aquests ajuts durant el 2013 es va passar, l'any passat, a 40.196. És un 5,5% menys d'usuaris. Els responsables del banc ho atribueixen a la reducció del nombre d'entitats amb què treballen a l'hora de distribuir els aliments.

Núria Astorch
05/10/2015